215
Ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική εκδήλωση στο Ντέλαγουεαρ, στις 21 Ιουλίου | REUTERS

ΗΠΑ: Μπροστά με διαφορά ο Μπάιντεν σε τρεις κρίσιμες πολιτείες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2020, 11:52
Ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική εκδήλωση στο Ντέλαγουεαρ, στις 21 Ιουλίου
|REUTERS

ΗΠΑ: Μπροστά με διαφορά ο Μπάιντεν σε τρεις κρίσιμες πολιτείες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2020, 11:52

Σε τρεις κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα αμερικανικές πολιτείες προηγείται ο Τζο Μπάιντεν με διαφορά από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε το Fox News, τηλεοπτικό κανάλι γνωστό για τη στήριξή του στον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Ειδικά στις γυναίκες, ο Μπάιντεν προηγείται με 18% διαφορά έναντι του Τραμπ, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς τα κατά καιρούς σεξιστικά σχόλια και την γενικότερη στάση έναντι των γυναικών του αμερικανού προέδρου. Επίσης, τον προτιμούν σαφώς οι μη λευκοί και όσοι ζουν σε προάστια πόλεων -ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν προηγείται με 49% έναντι 40% του Τραμπ, πολιτεία που είχε κερδίσει οριακά το 2016.

Στην Πενσιλβάνια, το 50% του δείγματος τάχθηκε υπέρ του Μπάιντεν, ενώ το 39% υπέρ του Τραμπ. Το 2016, η Χίλαρι Κλίντον είχε ηττηθεί σε αυτή την ανατολική πολιτεία με διαφορά που δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ψήφους.

Οι επιδόσεις του Τραμπ είναι ακόμα χειρότερες στη Μινεσότα, όπου λαμβάνει το 38% των ψήφων έναντι του 51% για τον Μπάιντεν.

Οι λεγόμενες swing states θεωρούνται απολύτως κρίσιμες για την επικράτηση στις προεδρικές εκλογές, με δεδομένο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Σε πολλές περιπτώσεις, κρίνουν το αποτέλεσμα.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο φέρουν τον Τραμπ να βρίσκεται πίσω από τον Μπάιντεν, ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες ως τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...