215
|

ΗΠΑ: Απολύθηκε αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαύρο άνδρα μπροστά στα παιδιά του

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 14:55

ΗΠΑ: Απολύθηκε αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαύρο άνδρα μπροστά στα παιδιά του

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 14:55

Eνας αναπληρωτής σερίφης στην Τζόρτζια των ΗΠΑ απολύθηκε έπειτα από δημοσίευση βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά επανειλημμένα έναν μαύρο άνδρα κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Ο αστυνομικός απολύθηκε για «υπερβολική χρήση βίας» ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Οι Αρχές δεν κατονόμασαν τον σερίφη, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε έρευνα από τον εισαγγελέα.

Ο Ρόντρικ Γουόκερ, 26 ετών, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε την Παρασκευή, αφού πρώτα οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό του για να το ελέγξουν. Ο Γουόκερ οδηγούσε έχοντας δίπλα του τη φίλη του, το πέντε μηνών βρέφος τους και τον γιο τους.

Οι δύο σερίφηδες τον σταμάτησαν για έλεγχο με την αιτιολογία ότι είχε σπασμένο φως στο πίσω μέρος του οχήματος, δήλωσε ο δικηγόρος του Γουόκερ την Κυριακή. Οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του και στη συνέχεια ζήτησαν από τον άνδρα να βγει από το όχημα.

Η επεισοδιακή σύλληψη καταγράφηκε σε βίντεο από έναν περαστικό και δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί φαίνονται οι δύο αστυνομικοί να έχουν πέσει πάνω από τον Γουόκερ και ο ένας από αυτούς να τον γρονθοκοπεί επανειλημμένα, ενώ η φίλη του άνδρα φωνάζει ότι ο Γουόκερ δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Μια φωτογραφία του θύματος που τραβήχτηκε μέσα από τα κρατητήρια αποδεικνύει τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 26χρονος στο αριστερό μάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...