608
Ο Άλεξ Χάρβιλ τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε δοκιμή του άλματος | facebook

ΗΠΑ: Αναβάτης σκοτώθηκε προσπαθώντας να καταρρίψει το ρεκόρ μεγαλύτερου άλματος με μηχανή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 18:53
Ο Άλεξ Χάρβιλ τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε δοκιμή του άλματος
|facebook

ΗΠΑ: Αναβάτης σκοτώθηκε προσπαθώντας να καταρρίψει το ρεκόρ μεγαλύτερου άλματος με μηχανή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 18:53

Τραγικό θάνατο βρήκε την Πέμπτη ο 28χρονος αμερικανός αναβάτης μοτοσυκλέτας Άλεξ Χάρβιλ, κατά τη διάρκεια προσπάθειας που έκανε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος στην κατηγορία «Ramp to Dirt».

Η απόσταση από τη ράμπα απογείωσης έως την προσγείωση ήταν 107 μέτρα. Το άλμα θα γινόταν στο πλαίσιο του Moses Lake Airshow στην Ουάσινγκτον, ενώ ο 28χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης, σε άλμα 45 μέτρων.

Πρόκειται για το πρώτο άλμα προπόνησης του τη συγκεκριμένη μέρα, το οποίο κατεγράφη από απόσταση, από θεατή.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται πως ο Χάρβιλ δεν κατάφερε να φτάσει στην ράμπα της προσγείωσης, αλλά έπεσε με δύναμη στην αρχή της.

Ο Χάρβιλ φάνηκε να εκτοξεύεται πάνω από το τιμόνι, ενώ του έφυγε το κράνος, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Columbia Basin Herald.

Αρχικά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στα social media ότι ο 28χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Όμως, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι ο Χάρβιλ άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σύζυγός του, Τζέσικα, που βρίσκονταν στο σόου μαζί με τους γιους του ζευγαριού, δήλωσε πριν από το δυστύχημα ότι ο Χάρβιλ προετοιμαζόταν για το άλμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όμως, δεν είχε δοκιμάσει να κάνει το άλμα από τη ράμπα πριν από την πρώτη, μοιραία, απόπειρα το πρωί της Πέμπτης.

Ο Άλεξ Χάρβιλ ήταν επαγγελματίας αναβάτης σε αγώνες μοτοκρός και εργαζόταν σε φάρμα, ενώ είχε πετύχει στο παρελθόν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε άλματα με μηχανή. Σε συνέντευξη για το σόου είχε δηλώσει πως αγαπούσε τις μηχανές σε όλη του τη ζωή και μεγάλωσε δοκιμάζοντας άλματα στους αμμόλοφους όπου θα διεξαγόταν το Moses Lake Airshow.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...