313
Σκίτσο του Bucchi από την La Repubblica για τη διαμάχη των δύο αδελφών, στην... καμπούρα της Ιορδανίας | .

Ιορδανία: Υπακοή στον Αμπντάλα δηλώνει τώρα ο πρίγκιπας Χάμζα

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 17:22
Σκίτσο του Bucchi από την La Repubblica για τη διαμάχη των δύο αδελφών, στην... καμπούρα της Ιορδανίας
|.

Ιορδανία: Υπακοή στον Αμπντάλα δηλώνει τώρα ο πρίγκιπας Χάμζα

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 17:22

Δύο ημέρες μετά τον κατ’οίκον περιορισμό του στο Αμάν, ο πρίγκιπας Χάμζα ζήτησε συγγνώμη από τον ετεροθαλή αδελφό του, βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

«Θα παραμείνω πιστός στο Σύνταγμα του αγαπημένου Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας και πάντα θα βοηθώ και θα στηρίζω τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχό του», γράφει σε επιστολή του ο 41χρονος γιος του Χουσεΐν, στην οποία διαβεβαιώνει ότι «εναποθέτει τον εαυτό του στα χέρια της αυτού μεγαλειότητας» και παραμένει πιστός στο Σύνταγμα της χώρας.

Η επιστολή συντάχθηκε μετά τη συνάντηση του Χάμζα με τον πρίγκιπα Χασάν μπιν Ταλάλ, τον 74χρονο αδελφό του πατέρα των δύο πριγκίπων, βασιλιά Χουσεΐν, και δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι.

«Τα συμφέροντα της πατρίδας πρέπει να παραμείνουν πάνω από όλα. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό του βασιλιά, στην προσπάθειά του να προστατεύσει την Ιορδανία και τα εθνικά συμφέροντά της», προσθέτει.

Το πνεύμα της επιστολής είναι τελείως διαφορετικό από τα λόγια του πρίγκιπα το Σαββατοκύριακο, στις οποίες δήλωνε ανυπακοή και έλεγε ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη, διώκεται από τις αρχές, σε μία χώρα όπου βασιλεύει η διαφθορά.

Ο πρίγκιπας Χάμζα στο βίντεο που κυκλοφόρησε την Κυριακή με τις δηλώσεις του εναντίον του αδελφού του – BBC

Ο 59χρονος Αμπντάλα είχε κατηγορήσει τον μικρότερό του αδελφό ότι συνωμοτεί με ξένες δυνάμεις εναντίον του. Με τις ίδιες κατηγορίες, συνέλαβε 16 αξιωματούχους της κυβέρνησης, προκαλώντας αναταραχή στο βασίλειο.

Φαίνεται πως ο πρίγκιπας Χασάν κατάφερε να σβήσει τις φλόγες που άναψαν στη βασιλική οικογένεια, η οποία αυτή την εβδομάδα γιορτάζει τα 100 της χρόνια στην εξουσία της χώρας.

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με τους Times, ότι το όλο θέμα ήταν μία «παρεξήγηση» και θα έπρεπε να είχε λυθεί σε ενδοοικογενειακό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο στρατός της Ιορδανίας προχώρησε σε επίδειξη δυνάμεων και ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, τη Δευτέρα, οι οποίες δεν ήταν προγραμματισμένες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...