228
Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν με τη βοήθεια σκύλων να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια | Akbar Tado/Antara Foto via REUTERS

Ινδονησία: Τουλάχιστον 73 νεκροί από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2021, 16:47
Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν με τη βοήθεια σκύλων να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια
|Akbar Tado/Antara Foto via REUTERS

Ινδονησία: Τουλάχιστον 73 νεκροί από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2021, 16:47

Οι καταρρακτώδεις βροχές περιπλέκουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από τον σεισμό των 6,2 βαθμών στη νήσο Σουλαουέσι της Ινδονησίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 820 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πάνω από 27.800 έχουν μείνει άστεγοι.

Με γερανούς οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στην πόλη Μαμούτζου, την πλέον πληγείσα από την ισχυρή σεισμική δόνηση της Παρασκευής.

Οι βροχές προκαλούν επιπρόσθετες δυσκολίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση ορισμένα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως και οι μετασεισμοί.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν από ψηλά από την πρωτεύουσα της επαρχίας δυτικό Σουλαουέσι, μια πόλη 100.000 κατοίκων, διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί, μεταξύ αυτών, ένα νοσοκομείο και το γραφείο του κυβερνήτη.

Είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμοί έκτακτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στο νησί με αεροπλάνα και πλοία, ενώ το πολεμικό ναυτικό έστειλε ένα πλωτό νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, άλλα σημεία της χώρας πλήττονται από πλημμύρες και ηφαιστειακή έκρηξη.

Συγκεκριμένα, στις επαρχίες Σουλαουέσι και Βόρνεο, καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ από τις κατολισθήσεις στην επαρχία της δυτικής Ιάβα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Επιπλέον, το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη το Σάββατο, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες μέχρι τώρα για θύματα ή απομάκρυνση κατοίκων.

Η έκρηξη του ηφαιστείου στην ανατολική Ιάβα – EPA/Indonesian National Board for Disaster Management

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...