268
Ενα σωσίβιο που βρέθηκε στο σημείο, παρουσιάζεται στη συνέντευξη Τύπου | REUTERS/Johannes P. Christo

Ινδονησία: Στα τρία κόπηκε το υποβρύχιο – κανείς επιζών από το πλήρωμα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2021, 15:51
Ενα σωσίβιο που βρέθηκε στο σημείο, παρουσιάζεται στη συνέντευξη Τύπου
|REUTERS/Johannes P. Christo

Ινδονησία: Στα τρία κόπηκε το υποβρύχιο – κανείς επιζών από το πλήρωμα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2021, 15:51

Εντοπίστηκε το υποβρύχιο που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπαλί την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των ειδικών ότι και τα 53 μέλη του πληρώματός του είναι νεκροί.

Το υποβρύχιο, το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια, βρέθηκε στον βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ινδονησίας, Γιούντο Μαργκόνο.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Χάντι Τζατζάντο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. «Με βάση όλα τα στοιχεία, μπορούμε να δηλώσουμε ότι το KRI Nanggala βυθίστηκε και όλο το πλήρωμά του σκοτώθηκε», είπε ο Τζατζάντο.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν επίσης διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του 44χρονου KRI Nanggala-402, η επαφή με το οποίο χάθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη, στο πλαίσιο άσκησης.

Σύμφωνα με τον Τζατζάντο, το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Ο πρόεδρος Τζόκο Βιντόντο συλλυπήθηκε τις οικογένειες των ναυτικών. «Ολοι εμείς οι Ινδονήσιοι εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την τραγωδία, ιδίως στις οικογένειες του πληρώματος του υποβρυχίου», τόνισε.

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο που βυθίστηκε το υποβρύχιο

Οι διασώστες ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν βρει διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση. Ο Μαργκόνο είχε δηλώσει επίσης ότι το σόναρ εντόπισε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με το υποβρύχιο σε βάθος 850 μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...