293
Η βιτρίνα της επιχείρησης «πωλούνται βρέφη» στο Instagram | Instagram

Ινδονησία: Η… ποντικομαμή πουλούσε βρέφη στο Instagram

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 20:30
Η βιτρίνα της επιχείρησης «πωλούνται βρέφη» στο Instagram
|Instagram

Ινδονησία: Η… ποντικομαμή πουλούσε βρέφη στο Instagram

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 20:30

Οι αστυνομικές αρχές της Ιάβας ανακοίνωσαν ότι κρατούν τέσσερα άτομα ως μέλη κυκλώματος εγκληματιών που έστηναν δημοπρασίες μωρών στο Instagram.

Πρόκειται για έναν άνδρα 29 ετών που ήταν ο διαχειριστής του σχετικού λογαριασμού στην πλατφόρμα, μία 22χρονη γυναίκα από τη Σουραμπάγια που ανέβασε το παιδί της στο ηλεκτρονικό εκθετήριο με σκοπό την πώλησή του και δύο άτομα από το Μπαλί, μία μαμή και έναν υποψήφιο αγοραστή του μωρού. Ολοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε καθώς η τοπική αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει μία προγραμματισμένη πώληση παιδιού στη Σουραμπάγια στις 3 Οκτωβρίου. Η συλληφθείσα νεαρή μητέρα σχεδίαζε να πουλήσει το μωρό της για 15 εκατομμύρια ρουπίες, ένα ποσό περί τα 850 ευρώ. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μία δήλωση υιοθεσίας, μετρητά και κινητά τηλέφωνα που περιείχαν μηνύματα σχετικά με το deal.

Ο λογαριασμός στο Instagram, που ήταν ενεργός έως την περασμένη Πέμπτη, διαφημιζόταν από τον διαχειριστή του σαν «βήμα προώθησης της οικογενειακής ευτυχίας» και «προσφοράς λύσεων σε οικογενειακά προβλήματα»…

Με αναρτημένες πολλές φωτογραφίες γυναικών που καλύπτουν το πρόσωπό τους, ο λογαριασμός παρείχε «συμβουλές, ειδικά σε νεαρές, άγαμες εγκύους» – ένα θέμα που, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αποτελεί κοινωνικό ταμπού στη μουσουλμανικών αρχών κοινωνία της Ινδονησίας.

Ο λογαριασμός περιελάμβανε και αφηγήσεις γυναικών που είχαν επιλέξει να προπωλήσουν τα αγέννητα παιδιά τους εξαιτίας της φτώχειας, είχε, δε, περισσότερους από 700 ακολούθους.

Η τελευταία ανάρτηση, με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου, ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός μωρού με τον κωδικό C86, αντί για κάποιο όνομα. Το βρέφος αναφερόταν ως αρσενικό, ενός μηνός, από την κεντρική Ιάβα. Και η αγγελία έγγραφε: Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του Instagram να επικοινωνούν με τους διαχειριστές μέσω του αριθμού WhatsApp.

Οι αστυνομικοί της Ινδονησίας που απασχολούνται με αυτήν τη θλιβερή υπόθεση ανακοίνωσαν ότι θεωρούν πως μέσω αυτού του λογαριασμού Instagram πουλήθηκαν τρία μωρά – τουλάχιστον τρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...