297
Πολίτες περιμένουν στην ουρά να εμβολιαστούν στο Αχμεντανπάντ | REUTERS/Amit Dave

Ινδία: Το 67% του πληθυσμού έχει αντισώματα λόγω της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 14:23
Πολίτες περιμένουν στην ουρά να εμβολιαστούν στο Αχμεντανπάντ
|REUTERS/Amit Dave

Ινδία: Το 67% του πληθυσμού έχει αντισώματα λόγω της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 14:23

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, ιδίως τον Απρίλιο και τον Μάιο, σάρωσε την Ινδία, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 4.000 και εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, αν και τα πραγματικά νούμερα μπορεί να είναι και 10 φορές μεγαλύτερα.

Νέα έρευνα κατέδειξε ότι, πλέον, το 67,6% του πληθυσμού στη χώρα του 1,3 δισ. κατοίκων έχει αποκτήσει αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 και ελάχιστοι από τα εμβόλια.

Η διάδοση του κορονοϊού ήταν τόσο μεγάλη στην κοινότητα, που οι περισσότεροι Ινδοί φαίνεται να έχουν κολλήσει τους τελευταίους μήνες.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, 62,2% ήταν ανεμβολίαστοι, 24,8% εμβολιασμένοι με μία δόση και 13% πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην αντίστοιχη έρευνα τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο, μόλις το 24% είχε αντισώματα.

Η νέα έρευνα έγινε σε 29.000 ανθρώπους τον Ιούνιο και Ιούλιο και για πρώτη φορά περιελάμβανε 8.691 παιδιά ηλικίας 6-17 ετών, τα μισά από τα οποία έχουν αντισώματα. Στις ηλικίες 45-60, 77% είχαν αντισώματα, και στις ηλικίες 18-44 το 66%.

Βέβαια, τα νούμερα στην Ινδία είναι ιλιγγιώδη: τετρακόσια εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν αντισώματα και είναι ευάλωτοι στον ιό και στο τρίτο κύμα, που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τους επόμενους μήνες.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, τα κρούσματα έχουν ανέβει ξανά, ενώ την Τρίτη άλλοι 4.000 άνθρωποι πέθαναν.

«Το δεύτερο κύμα επιμένει ακόμη. Ο κίνδυνος νέων εξάρσεων είναι πολύ μεγάλος. Ενας στους τρεις, όπου κι αν είστε, (…) είναι ακόμα ευάλωτος και άρα η πανδημία σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βίνοντ Κουμάρ Πολ, ανώτατος κυβερνητικός σύμβουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

Το επίσημο νούμερο των νεκρών από ή με κορονοϊό στην Ινδία είναι κοντά στους 420.000, όμως σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι εκτιμήσεις των ειδικών μιλούν για δεκαπλάσια θύματα, δηλαδή 4,7 εκατομμύρια ανθρώπους!

Αν ισχύει αυτή η εκτίμηση, θα πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Ινδίας, από την ανεξαρτησία και τον αιματηρό διχασμό με το σημερινό Πακιστάν, το 1947.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...