503
Η αδικοχαμένη στα 17 χρόνια της Νέχα, η νεαρή που τη σκότωσε το σόι της | .

Ινδία: Tη σκότωσαν στα 17 της επειδή φορούσε τζιν!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 22:17
Η αδικοχαμένη στα 17 χρόνια της Νέχα, η νεαρή που τη σκότωσε το σόι της
|.

Ινδία: Tη σκότωσαν στα 17 της επειδή φορούσε τζιν!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 22:17

Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα της βίας που εισπράττουν κορίτσια και γυναίκες σε κοινωνικά καθυστερημένες χώρες της Ασίας. Είναι φόνος. Και το χειρότερο, διαπράχθηκε από το σόι της κοπέλας. Φονιάδες είναι ο παππούς της και η γιαγιά της!

Αυτοί, μαζί και με άλλους συγγενείς όπως όλα δείχνουν, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με μπαστούνια και κατόπιν κρέμασαν σε μία γέφυρα τη 17χρονη Νέχα Πασβάν επειδή φορούσε τζιν, ένα ρούχο που δεν ενέκριναν.

Η μητέρα της κοπέλας υπέδειξε τα πεθερικά της ως υπαιτίους για το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε σταδιακώς, πρώτα μέσα στη οικογενειακή κατοικία και κατόπιν στη γέφυρα πάνω από το ποτάμι της περιοχής. Τόπος του εγκλήματος είναι ένα χωριό της φτωχής επαρχίας Ουτάρ Πραντές.

Ο παροξυσμός των παππούδων εκδηλώθηκε όταν η Νέχα έκανε τις ινδουιστικές προσευχές της φορώντας τζιν. Θεώρησαν ότι ασεβεί και της είπαν να φορέσει σάρι. Η κοπέλα αρνήθηκε. Τότε μίλησαν οι ράβδοι. Η Νέχα έμεινε αναίσθητη από το σωφρονιστικό ξύλο που της έριξαν με τα μπαστούνια. Ακολούθησε η απομάκρυνσή της από το σημείο με κάποιο αυτοκίνητο. Είπαν ότι θα τη μετέφεραν σε νοσοκομείο, αλλά δεν επέτρεψαν στη μητέρα της να τους συνοδεύσει.

Η από πλευράς συγγενών τής μητέρας αναζήτηση στο νοσοκομείο απέδειξε ότι η Νένα δεν έφθασε ποτέ εκεί. Το πρωί της επομένης όλο το χωριό είδε το άψυχο σώμα της κοπέλας να κρέμεται από τη γέφυρα. Οι δολοφόνοι την είχαν κρεμάσει. Και το ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί.

Διαδήλωση γυναικών στο Νέο Δελχί. «Μην κρίνετε τις γυναίκες από τα ενδύματά τους» γράφουν τα συνθήματα στα πλακάτ. Πόσοι αντιλαμβάνονται την αλήθεια τους; (Getty Images)

Η τοπική αστυνομία ερευνά την εμπλοκή δέκα ατόμων στον φόνο. Είναι οι δύο από πλευράς πατρός παππούδες της Νέχα, θείοι, θείες και εξάδελφοί της, αλλά και ο οδηγός του αυτοκινήτου που την απομάκρυνε από το σπίτι έπειτα από τον ξυλοδαρμό της. Κρατούνται τέσσερις από την παραπάνω ομάδα.

Η μητέρα της μιλάει τώρα στα διεθνή μίντια που έσπευσαν να καλύψουν την είδηση και λέει ότι τα πεθερικά της πίεζαν το κορίτσι, αν και αυτό ήταν καλή μαθήτρια και μάλιστα ήθελε να γίνει αστυνομικός. Ο πατέρας της είναι εργάτης.

Η στιγματισμένη από ενδοοικογενειακές έριδες και μικροκακίες υπόθεση φόνου απεικονίζει συγχρόνως και τη βία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στην ινδική κοινωνία, όπου σημειώνονται πάμπολλα ανάλογα περιστατικά.

Τον περασμένο μήνα εμφανίστηκε η είδηση μίας 20χρονης που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της και από τρεις εξαδέλφους της επειδή εγκατέλειψε τον βίαιο σύζυγό της. Νωρίτερα υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, με μαλλιοτραβήγματα, δύο κοριτσιών από τους συγγενείς τους. Το «μέγα έγκλημα» των κοριτσιών ήταν μία τηλεφωνική συνδιάλεξή τους με κάποιον εξάδελφό τους.

Ανάλογο περιστατικό παρανοϊκής βίας κατά γυναικών συνέβη και τον περασμένο Ιούνιο, όταν δύο κορίτσια εφηβικής ηλικίας εδάρησαν ανηλεώς από ομάδα τραμπούκων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...