285
Η εορτή Κουμπ Μέλα συγκεντρώνει εκατομμύρια προσκυνητές | EPA/IDREES MOHAMMED

Ινδία: Τεστ-μαϊμού μετέτρεψαν τη θρησκευτική γιορτή σε εστία υπερμετάδοσης

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 16:44
Η εορτή Κουμπ Μέλα συγκεντρώνει εκατομμύρια προσκυνητές
|EPA/IDREES MOHAMMED

Ινδία: Τεστ-μαϊμού μετέτρεψαν τη θρησκευτική γιορτή σε εστία υπερμετάδοσης

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 16:44

Μια μεγάλης κλίμακας απάτη κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής εκδήλωσης στην Ινδία φαίνεται ότι ήταν μία από τις αιτίες για την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα, η οποία οδήγησε στα όριά του το σύστημα υγείας.

Το ένα τέταρτο των τεστ που έγιναν στο φεστιβάλ Κουμπ Μέλα, στις όχθες του Γάγγη τον Απρίλιο, ήταν πλαστά, γεγονός που πιθανόν οδήγησε σε εκατοντάδες χιλιάδες νέα κρούσματα.

Παρά το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο τα κρούσματα ήταν ήδη σε έξαρση σε όλη τη χώρα και παρά το ότι είναι γνωστό ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις συγκεντρώνονται εκατομμύρια άνθρωποι, το φεστιβάλ που διαρκεί μία εβδομάδα έγινε κανονικά.

Το κρατίδιο Ουταραχάντ, όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν και για το λόγο αυτό προσέλαβε 20 ιδιωτικά εργαστήρια τα οποία έκαναν 50.000 τεστ την ημέρα.

Ωστόσο, όπως γράφουν οι Times, ένα από αυτά τα εργαστήρια πλαστογράφησε τεστ για 100.000 ανθρώπους. Η εκ των υστέρων έρευνα βρήκε ότι ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός είχε χρησιμοποιηθεί για να καταχωρηθούν πάνω από 50 άνθρωποι και μία διεύθυνση κατοικίας πάνω από 500.

Το εργαστήριο από την πλευρά του υποστήριξε ότι είχε 200 ανθρώπους για να συγκεντρώνουν τα δείγματα, ωστόσο αποδείχτηκε ότι ήταν απλώς μαθητές από διαφορετικό κρατίδιο. Από τα 100.000 τεστ που διεξήγε το εργαστήριο, θετικά ήταν μόνο 177. Αυτό σημαίνει ότι η θετικότητα ήταν μόλις 0,18%, εντυπωσιακά χαμηλός αριθμός σε σχέση με το 10% σε εθνικό επίπεδο στην Ινδία τον Απρίλιο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπως είναι φυσικό οι προσκυνητές επέστρεψαν μαζί με τον ιό στα κρατίδιά τους. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση 60 στους 61 προσκυνητές από μία πόλη βρέθηκαν θετικοί.

Ακόμη όμως κι αν οι αριθμοί μιλούσαν για ένα γεγονός υπερμετάδοσης, το κυβερνών συντηρητικό BJP απέρριψε τον χαρακτηρισμό καθώς την ίδια περίοδο τα κρούσματα στη χώρα ήταν εκτός ελέγχου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...