211
Το αεροπλάνο με την άτρακτό του κομμένη στα δυο | Reuters

Ινδία: Συνετρίβη αεροπλάνο με 191 επιβάτες – Τουλάχιστον 14 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 21:19
Το αεροπλάνο με την άτρακτό του κομμένη στα δυο
|Reuters

Ινδία: Συνετρίβη αεροπλάνο με 191 επιβάτες – Τουλάχιστον 14 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 21:19

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 123 οι τραυματίες από τη συντριβή ενός αεροσκάφους της εταιρείας Air India Express, στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ στην Ινδία.

Το αεροσκάφος ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ, στην Κεράλα, εν μέσω καταιγίδας και κόπηκε στα δύο.

Το Boeing-737 εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι, μεταφέροντας συνολικά 191 επιβάτες και πλήρωμα, σύμφωνα με το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και δέκα μικρά παιδιά.

«Είμαστε ακόμη στη διαδικασία της έρευνας και διάσωσης», σημείωσε ωστόσο ο αστυνομικός διευθυντής της Καλικούτ, Αμπντούλ Καρίμ.

Το αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε ένα γειτονικό χωράφι, σε βάθος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να κοπεί η άτρακτός του στα δύο. Το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας διευκρίνισε ότι δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αεροσκάφος.

Η πτήση αυτή είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση της Ινδίας για τον επαναπατρισμό Ινδών πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορoνοϊού.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το News18, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι ενδέχεται να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές ημέρες βρέχει καταρρακτωδώς στο κρατίδιο της Κεράλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...