154
Εθελοντής ταΐζει πιθήκους κοντά στην πόλη Τζαμού της Ινδίας | EPA

Ινδία: Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 17:40
Εθελοντής ταΐζει πιθήκους κοντά στην πόλη Τζαμού της Ινδίας
|EPA

Ινδία: Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 17:40

Δείγματα αίματος ασθενών με Covid-19 έκλεψε μία… αγέλη πιθήκων στην Ινδία!

Οι πίθηκοι επιτέθηκαν σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξαν τα δείγματα, ενδεχομένως στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χλμ βορείως της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

«Οι πίθηκοι άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών με κορονοϊό, που υποβάλλονται σε θεραπεία. Είχε χρειασθεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους», δήλωσε ο Δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν οι πίθηκοι έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι που ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γκαργκ πρόσθεσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι πίθηκοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορονοϊό όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...