208
Το ζευγάρι ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να αποκτήσει παιδιά | India Photo Agency

Ινδία: Γέννησε δίδυμα στα 73 της, αλλά παρά λίγο να χάσει τον σύζυγό της από τη χαρά του

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 15:50
Το ζευγάρι ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να αποκτήσει παιδιά
| India Photo Agency

Ινδία: Γέννησε δίδυμα στα 73 της, αλλά παρά λίγο να χάσει τον σύζυγό της από τη χαρά του

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 15:50

Από τη χαρά στην παρ’ ολίγο τραγωδία πέρασε μια γυναίκα 73 ετών από το κρατίδιο Αντρα Πραντές της νότιας Ινδίας.

Λίγες ώρες αφότου γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση, ο 82χρονος σύζυγός της Σιταράμα Ρατζαράο υπέστη εγκεφαλικό (από τη χαρά του) και νοσηλεύεται.

Τα μωρά ήλθαν στον κόσμο με καισαρική την Πέμπτη και είναι καλά στην υγεία τους, όπως και η ηλικιωμένη μητέρα, η Μανγκαγιάμα Γιαραμάτι.

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι», είχε δηλώσει ο σύζυγος στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC Telegu λίγες ώρες μετά τη γέννηση των παιδιών. Οταν τον ρώτησαν ποιος θα φροντίσει τα μωρά αν συμβεί κάτι στους ίδιους, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, απάντησε: «Τίποτα δεν είναι στο χέρι μας. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Όλα είναι στα χέρια του Θεού».

Η Γιαραμάτι εξήγησε ότι με τον σύζυγό της ανέκαθεν ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν πολύ σημαντικό για τους ίδιους, καθώς αισθάνονταν στιγματισμένοι στο χωριό τους.

«Προσπαθήσαμε πολλές φορές και είδαμε αμέτρητους γιατρούς, για αυτό αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου», είπε η 73χρονη.

Ο Guardian σημειώνει ότι η Γιαραμάτι ίσως είναι η γηραιότερη γυναίκα που συλλαμβάνει με εξωσωματική. Το 2016, μια άλλη Ινδή ηλικίας 72 ετών (σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά), η Νταλτζιντέρ Καούρ, γέννησε ένα αγοράκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...