185
1,6 εκατ. εκπαιδευτικοί πήραν μέρος στην εξέταση που πιστοποιεί τα προσόντα τους στο Ρατζαστάν της Ινδίας | Vishal Bhatnagar/NurPhoto via Getty Images

Ινδία: Εκοψαν το Ιντερνετ για να μπλοκάρουν τα… e-σκονάκια

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 19:45
1,6 εκατ. εκπαιδευτικοί πήραν μέρος στην εξέταση που πιστοποιεί τα προσόντα τους στο Ρατζαστάν της Ινδίας
|Vishal Bhatnagar/NurPhoto via Getty Images

Ινδία: Εκοψαν το Ιντερνετ για να μπλοκάρουν τα… e-σκονάκια

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 19:45

Ενα ολόκληρο κρατίδιο στην Ινδία, το Ρατζαστάν, έμεινε την Κυριακή χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο για 12 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν εξετάσεις χωρίς παρανομίες και διαρροές.

Για να κυλήσουν όλα όπως πρέπει, η κυβέρνηση του κρατιδίου των 68 εκατ. κατοίκων διέκοψε εντελώς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Το μέγεθος της εξέτασης προκαλούν δέος: περίπου 1,6 εκατ. υποψήφιοι πήραν μέρος σε 4.000 σημεία στο κρατίδιο στην εξέταση που πιστοποιεί την ικανότητα των δασκάλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κρατίδιο έκοψε την πρόσβαση με το πρόσχημα των εξετάσεων, γράφει το Quartz, αλλά δεν είναι και η μόνη κρατική αρχή που προχωρά σε παρόμοιες ενέργειες  μέσα ή έξω από την Ινδία. Η δικαιολογία είναι η αποτροπή διάδοσης fake news ή οι διαρροές των θεμάτων.

Νέκρωσαν οι επικοινωνίες…

Ο στόχος ίσως επιτυγχάνεται αλλά σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων που βλέπουν τη δραστηριότητά τους να παγώνει χωρίς Ιντερνετ. Πολύ περισσότερο σε εποχές πανδημίας όπου είναι κρίσιμη η άμεση πρόσβαση στην πληροφορία. Ακτιβιστές σημειώνουν, ακόμη, ότι το μέτρο είναι και νομικά αδικαιολόγητο γιατί η διακοπή πρόσβασης δεν γίνεται για έκτακτο λόγο δημοσίου συμφέροντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...