484
Αστυνομικοί στο σημείο όπου σκοτώθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι | ANI/via REUTERS

Ινδία: Αστυνομικοί σκότωσαν τέσσερις κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό και φόνο 27χρονης

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 09:13
Αστυνομικοί στο σημείο όπου σκοτώθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι
|ANI/via REUTERS

Ινδία: Αστυνομικοί σκότωσαν τέσσερις κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό και φόνο 27χρονης

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 09:13

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού και άγριας δολοφονίας μίας γυναίκας από τέσσερις άνδρες στην Ινδία.

Την Παρασκευή, η αστυνομία ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της αναπαράστασης του εγκλήματος, οι κατηγορούμενοι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν αρπάζοντας το όπλο ενός αστυνομικού.

Ο τέσσερις άνδρες κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και άγρια δολοφονία μίας 27χρονης γιατρού την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Χιντεραμπάντ, για την οποία είχαν γίνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας.

«Το πρωί, περίπου στις 6 με 6:30, οι άνθρωποί μας είχαν έρθει για την αναπαράσταση στη σκηνή του εγκλήματος και οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αρπάξουν τα όπλα τους. Σκοτώθηκαν από τα διασταυρούμενα πυρά. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν», επεσήμαινε ο Ν. Πράκας Ρέντι αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας της Σαμσαμπάντ.

«Καλέσαμε ασθενοφόρο, όμως πέθαναν προτού φτάσει ιατρική βοήθεια», πρόσθεσε.

Το λεωφορείο της αστυνομίας μεταφέρει τους τέσσερις κατηγορούμενους

Μετά τον φόνο της γυναίκας, οι τέσσερις είχαν κάψει το πτώμα της για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν απαγάγει το θύμα στις 27 Νοεμβρίου το βράδυ την ώρα που έπαιρνε το μηχανάκι της για να επιστρέψει σπίτι της. Οι τέσσερις άνδρες τρύπησαν το ένα από τα λάστιχα του δικύκλου και στη συνέχεια της πρότειναν να την βοηθήσουν προσελκύοντάς την σε έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών.

Το θύμα είχε πάρει τηλέφωνο τη μικρότερη αδελφή της για να της πει ότι είχε βλάβη το μηχανάκι της και μία ομάδα ανδρών της πρότεινε να την επιδιορθώσει, ενώ δήλωσε «τρομαγμένη», όπως κατέθεσε η κοπέλα στην αστυνομία.

Στη συνέχεια η αδελφή της προσπάθησε να την ξαναπάρει τηλέφωνο, όμως αυτό ήταν πλέον κλειστό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το απανθρακωμένο πτώμα της 27χρονης εντοπίστηκε την επομένη το πρωί σε μία γέφυρα. Οι άνδρες είχαν τοποθετήσει το πτώμα της γυναίκας πάνω σε μια κουβέρτα και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη για να το κάψουν.

Η υπόθεση προκάλεσε για μία ακόμη φορά αγανάκτηση στην κοινή γνώμη της Ινδίας, μίας χώρας όπου σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον γυναικών βρίσκονται τακτικά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το Σάββατο η αστυνομία χρειάστηκε να διαλύσει, κάνοντας χρήση βίας, εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι τέσσερις άνδρες.

Ινδοί στους δρόμους ζητούν να κρεμαστούν οι βιαστές

Στο κοινοβούλιο η βουλευτής Τζάγια Μπασάν δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε «να λιντσαριστούν δημόσια». Ενας άλλος συνάδελφός της πρότεινε τον ευνουχισμό των βιαστών.

Η ανακοίνωση του θανάτου των τεσσάρων έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Χιντεραμπάντ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο του περιστατικού ρίχνοντας φωτοβολίδες και λουλούδια στους αστυνομικούς.

«Είμαι χαρούμενη που οι τέσσερις κατηγορούμενοι σκοτώθηκαν», δήλωσε η αδελφή του θύματος σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Το περιστατικό αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα. Ευχαριστώ την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης για τη στήριξή τους».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 33.000 βιασμοί καταγράφηκαν στην Ινδία το 2017, με περισσότερους από 10.000 να αφορούν ανήλικα κορίτσια. Συγκεκριμένα, 92 βιασμοί καταγράφονται καθημερινά. Ομως, εκτιμάται ότι τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα.