375
O Βι Τζι Σιντάρτα, που μάλλον δεν άντεξε τις πιέσεις του διεφθαρμένου κρατικού «τέρατος» | Reuters

Ινδία: Αυτοκτόνησε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας του καφέ Βι Τζι Σιντάρτα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 21:15
O Βι Τζι Σιντάρτα, που μάλλον δεν άντεξε τις πιέσεις του διεφθαρμένου κρατικού «τέρατος»
|Reuters

Ινδία: Αυτοκτόνησε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας του καφέ Βι Τζι Σιντάρτα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 21:15

Σε αυτοκτονία αποδίδεται τελικά ο (μυστηριώδης) θάνατος του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης αλυσίδας καφετεριών της Ινδίας, Cafe Coffee Day, Βι Τζι Σιντάρτα.

Η σορός του 60χρονου επιχειρηματία εντοπίστηκε κοντά σε ένα ποτάμι στα περίχωρα της πόλης Μανγκαλόρ, στα νότια της χώρας και αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειας του.

Τα ίχνη του Σιντάρτα χάθηκαν την περασμένη Δευτέρα, όταν και εθεάθη για τελευταία φορά να απομακρύνεται από το αμάξι και τον σοφέρ του.

Την Τρίτη, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύτες με την βοήθεια ντόπιων ψαράδων ερεύνησαν τον ποταμό Nετραβάτι και εντόπισαν την σορό του στο βυθό του.

Όπως προκύπτει από τα ινδικά ΜΜΕ, το βράδυ της Δευτέρας ο μεγιστάνας, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία, είπε στους οικείους του πως θα πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο του, όμως ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει κοντά σε γέφυρα καθ’ οδόν προς το Μανγκαλόρ και βγήκε για να περπατήσει παίρνοντας μαζί και το κινητό του.

Όπως προκύπτει, μάλλον πήδηξε από ύψος δίνοντας τέλος στην ζωή του.

Το σενάριο της αυτοχειρίας ενισχύει και η επιστολή που βρέθηκε στο γραφείο του, όπου απευθυνόμενος στους μετόχους της εταιρείας του, αναφέρει: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που έχω απογοητεύσει όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πάλεψα για μεγάλο διάστημα, αλλά σήμερα εγκαταλείπω, καθώς δεν μπόρεσα να αντέξω άλλη πίεση από συνεργάτη που με πίεζε να επαναγοράσω μετοχές».

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Σιντάρτα

Ο ινδός δισεκατομμυριούχος ίδρυσε την αλυσίδα Cafe Coffee Day το 1996 ενώ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους καφέ στον κόσμο καθώς είχε στην ιδιοκτησία του την μεγαλύτερη φυτεία στην Ασία.

Η αλυσίδα Coffee Day διαθέτει περισσότερα από 1.700 καταστήματα σε Ινδία, Μαλαισία, Αίγυπτο, Τσεχία και Αυστρία.

Επίσης, η εταιρεία του Amalgamated Bean Coffee Trading Company, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγωγής πράσινου καφέ στον κόσμο.

Η αυτοκρατορία του άρχισε να κλονίζεται το 2017 όταν έγιναν ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι στα γραφεία των εταιρειών του σε όλη την χώρα.

Όπως μάλιστα σημειώνει σε εκτενές του άρθρο το Forbes, «η αυτοκτονία του Σιντάρτα φέρνει στο φως τα όρια του ινδικού οικονομικού θαύματος και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας στην προσπάθειά του να χτίσει μια εταιρεία σε μια χώρα που μαστίζεται από την διαφθορά των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων, που τον ενοχλούν σε κάθε του οικονομικό βήμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...