Σεμνή σχετικά η εμφάνιση της Ρίτα Ορα στο νέο Ημερολόγιο (δεξιά), εκκεντρική του Ιγκι Ποπ αλλά καμιά σύγκριση με τα γυμνά της προ πανδημίας εποχής όπως αυτά αριστερά | CreativeProtagon / EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT
Επικαιρότητα

Ημερολόγιο Pirelli: Πολιτικώς ορθό, σεμνό και με διάσημες

Το γυμνό δεν είναι πια αποδεκτό, είπε ο φωτογράφος Μπράιαν Ανταμς που αποτύπωσε «την ομορφιά των σταρ και όχι την επιφάνεια». Το αποτέλεσμα πάντως ενθουσίασε τους εκδότες
Protagon Team

Επιτέλους, κυκλοφόρησε το 48ο Ημερολόγιο της Pirelli! Ο ίδιος ο δημιουργός του, ο καναδός φωτογράφος και μουσικός Μπράιαν Ανταμς, το παρουσίασε με ψηφιακό τρόπο, καθ’ ότι έπεσε και αυτός θύμα του κορονοϊού και τώρα αναρρώνει.

Η Σεντ Βίνσεντ στον μήνα Φεβρουαρίου (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)
Η Κάλι Ούτσις στην άκρη του γκαζόν (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)

Το Ημερολόγιο Pirelli 2022 τιτλοφορείται «On the Road» και περιέχει μάλλον σεμνότυφα καρέ –σε σύγκριση με τις εκδόσεις πανηδονισμού του παρελθόντος– με αστέρια της ποπ και της ροκ όπως είναι οι Αμερικανίδες Σερ, Τζένιφερ Χάντσον, Σεντ Βίνσεντ, Κάλι Ούτσις, Σαγουίτι και Νορμάνι, η Κοσοβάρα Ρίτα Ορα, η Καναδέζα Γκριμ και ο Αμερικανός Ιγκι Ποπ και ο Κινεζοαμερικανός Μπόχαν Φοίνιξ.

Η Ρίτα Ορα (με χρυσά τα νύχια στους αντίχειρες) ζωντάνεψε κάπως τα πράγματα στο καρέ του Νοεμβρίου (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)

Ο Ανταμς προειδοποίησε εγκαίρως τους φίλους του Ημερολογίου ότι φωτογράφισε «μόνο ταλαντούχες γυναίκες» χωρίς να κάνει «καμία παραχώρηση στο γυμνό», εφ’ όσον οι καιροί αποφάσισαν ότι «δεν το χρειαζόμαστε πια», διότι «το γυμνό δεν είναι πια αποδεκτό». 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Λος Αντζελες και στο ιταλικό νησί Κάπρι.

Η καναδέζα μουσικός Γκριμ στη σελίδα του Σεπτεμβρίου (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)

Η εξήγηση του καλλιτέχνη για την προσαρμογή του στα νεοσυντηρητικά αισθητικά πρότυπα ήταν η εξής: «Δεν θα μπερδέψω ποτέ την ομορφιά με την επιφάνεια».

Η Αμερικανίδα Νορμάνι στην πόζα του Ιουνίου (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, πάντως, ο Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα της εργασίας του Ανταμς: «Γνωρίζω και εκτιμώ τον Μπράιαν εδώ και χρόνια. Η ιδέα του να συνδυάσει τον κόσμο της μουσικής με αυτόν των ταξιδιών φαινόταν τέλεια για ένα Ημερολόγιο που επιστρέφει καθώς επιδιώκουμε σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Το Ημερολόγιό μας αφορά ένα σημαντικό για εμάς έτος, το 2022, το οποίο συμπίπτει με τα 150 χρόνια της εταιρείας Pirelli».

Η αμερικανίδα ράπερ Σαγουίτι, είναι το κορίτσι του Απριλίου (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)

Συμπεριλαμβανομένου του «On the Road», η ιταλική εταιρεία ελαστικών αυτοκινήτου από το 1964 έχει εκδώσει 48 εκδόσεις του Ημερολογίου της.

Η αειθαλής αμερικανίδα τραγουδίστρια Σερ στη σελίδα του Μαΐου (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)
Και η έκπληξη: ο αμερικανός προπάτωρ της πανκ Ιγκι Ποπ κοσμεί με το γήρας του τον Αύγουστο (EPA/PIRELLI PRESS OFFICE/HANDOUT)