219
Η Δήμητρα Λυκούδη σε φωτογραφία από παλαιότερη ομιλία της στην Αίγινα |

Ηλιόπουλος κατά Μπακογιάννη για εύνοια σε «ρατσίστρια» δημοτική σύμβουλο

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 17:01
Η Δήμητρα Λυκούδη σε φωτογραφία από παλαιότερη ομιλία της στην Αίγινα
|

Ηλιόπουλος κατά Μπακογιάννη για εύνοια σε «ρατσίστρια» δημοτική σύμβουλο

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 17:01

Ενα βίντεο από τη συμμετοχή της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη το 2011 (εκλεγμένη τότε με την παράταξη Κακλαμάνη) σε ρατσιστική συγκέντρωση όπου είχε λάβει τον λόγο αμέσως μετά τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν αρκετό για την απομάκρυνσή της από τη θέση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για το παιδί στον δήμο της Αθήνας.

Πογκρόμ Μάιος 2011

Στην προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων είχαμε όλοι και όλες μία ξεκάθαρη θέση: κανένας διάλογος με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Από τότε όμως η Ανοιχτή Πόλη είχε πει το αυτονόητο: ότι θα κριθούμε όλοι μας στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια. Και τώρα ήρθε η ώρα της πράξης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση υπό το βάρος μίας αποκάλυψης. Τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη συμμετείχε, ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, μαζί με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σε μία συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν την κυρία Λυκούδη κλείνει με τη φράση "αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα". Η κυρία Λυκούδη παίρνει τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το σύνθημα "το αίμα κυλάει/εκδίκηση ζητάει". Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης είναι απλός: "να καθαρίσει όλη η περιοχή". Τις επόμενες μέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ. Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ένας ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε σε μετανάστες και μετανάστριες, κατέστρεψε καταστήματα, τραυμάτισε δεκάδες και δολοφόνησε έναν. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η Ανοιχτή Πόλη ζητά την αποπομπή της κ.Δήμητρας-Ινες Αγγελή-Λυκούδη. Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες/τριες ως σκουπίδια, που σιωπά όταν το πλήθος ζητά αίμα. Θα θέσουμε το αίτημά μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε τον κύριο Μπακογιάννη να δεσμευτεί από τώρα για την παραδειγματική απομάκρυνση της κυρίας Λυκούδη από τα καθήκοντά της.

Geplaatst door Νάσος Ηλιόπουλος op Dinsdag 12 november 2019

Η παραίτησή της (κατόπιν σχετικής καταγγελίας του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσου Ηλιόπουλου) έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ωστόσο όπως εκ νέου καταγγέλλει ο κ. Ηλιόπουλος, δεν πέρασαν δύο 24ωρα και η κυρία Λυκούδη τοποθετήθηκε από τον δήμο πρόεδρος της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.», σε έμμισθη μάλιστα θέση.

 «Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα», σχολίασε δηκτικά ο κ. Ηλιόπουλος και κατηγόρησε τον δήμαρχο της Αθήνας ότι παρέχει πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις αντιλήψεις της με την τοποθέτησή της και πάλι σε θέση ευθύνης.

Σε αναφορά του για το θέμα Λυκούδη, ο κ. Μπακογιάννης είχε πει ότι πρόκειται για μία πολύτεκνη γυναίκα (έχει διατελέσει γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολυτέκνων Ελλάδας) που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για την περιοχή της.

«Είναι προσωπική μου φίλη», είχε τονίσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (εδώ), «σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία σκιά στην προσπάθειά μας», είχε συμπληρώσει για το βίντεο που τελικά οδήγησε στην παραίτηση την κυρία Λυκούδη.