391
Εικόνα από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους | patrisnews.gr

Ηλεία: Συνετρίβη μονοκινητήριο αεροσκάφος – δύο νεκροί

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2021, 13:18
Εικόνα από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους
|patrisnews.gr

Ηλεία: Συνετρίβη μονοκινητήριο αεροσκάφος – δύο νεκροί

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2021, 13:18

Δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν κατέπεσε εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος στην περιοχή Χαριάς, κοντά στη κοινότητα Μαγούλας του δήμου Πύργου, το πρωί της Δευτέρας.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήρε φωτιά αμέσως μετά την πτώση του, σε απόσταση 16 χλμ. από τον Πύργο.

Οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν απανθρακωμένοι, όπως ανέφερε στο iefimerida, ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Φωτογραφία από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους – ilialive.gr

Οπως έγραψε εξάλλου το ilialive, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροδρόμιο της περιοχής του Μεσολογγίου και συνετρίβη δίπλα σε σπίτι.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021,  κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για έρευνα και διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο κ. Τσαπαρδώνης είπε ότι «αρχικά είδαμε καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο ίδιος ανέφερε «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

Ο συνεπιβάτης ήταν εθελοντής – διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου τόνισε ότι «ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στην δημιουργία της ομάδας» και πρόσθεσε: «Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών – διασωστών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...