206
Από την οικογενειακή φωτογραφία στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ΄ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ Παπαμήτσος Δημήτρης

Ικανοποίηση της Αθήνας: Δεν κράτησε και πολύ η ιδιότυπη διαπραγμάτευση του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 06:12
Από την οικογενειακή φωτογραφία στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ΄ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ Παπαμήτσος Δημήτρης

Ικανοποίηση της Αθήνας: Δεν κράτησε και πολύ η ιδιότυπη διαπραγμάτευση του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 06:12

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν τα ακόλουθα σχετικά με την εν λόγω συμφωνία:

Δεν κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα η ιδιότυπη διαπραγμάτευση του κ. Ερντογάν για το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν επηρεάζει την ελληνική πλευρά ούτε τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Επιπλέον η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ενισχύει τον ευρωπαϊκό χώρο της Συμμαχίας και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας.

Ως γνωστόν, η συμφωνία επιτεύχθηκε την Τρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, έπειτα από τετραμερή συνάντηση, στην οποία μετείχαν o πρόεδρος της Τουρκία, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Αντερσον, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ηταν εμφανές πως ο Ταγίπ Ερντογάν βιαζόταν να κλείσει την υπόθεση του «βέτο» που ο ίδιος άσκησε στην ένταξη των Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ για έναν σοβαρό λόγο: την Τετάρτη έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και έπρεπε να του δείξει πόσο καλός σύμμαχος των ΗΠΑ είναι η Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...