244
O Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε στην παρέμβασή του την αρμοδιότητα της Συνόδου της Εκκλησίας να ελέγχει τα βιβλία των Θρησκευτικών ως προς το δογματικό τους περιεχόμενο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ιερώνυμος κατά κυβέρνησης: Τα βιβλία Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 17:02
O Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε στην παρέμβασή του την αρμοδιότητα της Συνόδου της Εκκλησίας να ελέγχει τα βιβλία των Θρησκευτικών ως προς το δογματικό τους περιεχόμενο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ιερώνυμος κατά κυβέρνησης: Τα βιβλία Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 17:02

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατηγορώντας την ότι αγνοεί την Εκκλησία στο θέμα των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών. «Μας παραβλέπει και βιάζεται, ήδη κυκλοφορούν τα νέα βιβλία», παρατήρησε κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών.

O Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε προς την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Παιδείας την πρόβλεψη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αρμοδιότητα της Συνόδου της Εκκλησίας να ελέγχει τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως προς το δογματικό τους περιεχόμενο.

«Τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας», υπογράμμισε, επικαλούμενος τις σχετικές διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, για να προσθέσει: «Εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας παραβλέπει η πλευρά της Πολιτείας. Τα συζητάμε όμως αυτά και πρέπει να πω ότι υπάρχει προαίρεσις».

Στην παρέμβασή του για το θέμα των Θρησκευτικών, ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στην στάση της Συνόδου απέναντι στις τρέχουσες εξελίξεις,  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς ως Εκκλησία, ως Ιερά Σύνοδος μολονότι μας επιτίθενται, μας πληγώνουν, μας καταλογίζουν ότι είμαστε αδιάφοροι κλπ, έχουμε υπομονή. Και περιμένουμε. Και θα περιμένουμε να δούμε αυτά τα τετράδια. Και θα συμβουλευτούμε τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους θεολόγους ώστε η κρίσις μας να είναι αυτή που πρέπει να είναι. Και εκεί θα δούμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε για τα περαιτέρω. Όμως ενώ εμείς έχουμε υπομονή σαν Σύνοδος, βλέπουμε από πλευράς Πολιτείας βιασύνη. Γιατί ήδη κυκλοφορούν τα νέα τετράδια (βιβλία Θρησκευτικών) και γίνεται το μάθημα στα σχολεία. Αυτό πρέπει να πούμε ότι μας ανησυχεί λίγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...