444
|

Ιδρυμα Λαμπράκη: Γνωρίστε τα πρόσωπα της γυναικείας ενδυνάμωσης του προγράμματος WOMENTORS

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 16:58

Ιδρυμα Λαμπράκη: Γνωρίστε τα πρόσωπα της γυναικείας ενδυνάμωσης του προγράμματος WOMENTORS

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 16:58

Τι κοινό έχουν η Λία, φοιτήτρια Πληροφορικής στα Γιάννενα, η Εύα, διαχειρίστρια προγραμμάτων σε μη κυβερνητική οργάνωση στην Αθήνα, η Δέσποινα, γιατρός από τη Λάρισα, η Μαργαρίτα, coach ενδυνάμωσης από την Aνδρο, η Σοφία, στέλεχος στον χώρο της διαφήμισης από την Κρήτη και η Μαρία, σύμβουλος επιχειρήσεων από τη Θεσσαλονίκη;

Είναι όλες τους γυναίκες που είχαν ένα κοινό όραμα: τη σφαιρική τους ενδυνάμωση προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Για τον λόγο αυτό, έκαναν πριν 2 χρόνια την εγγραφή τους στο WOMENTORS, το πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών του Ιδρύματος Λαμπράκη, το οποίο βασίζεται σε ένα βιώσιμο μοντέλο πολλαπλασιαστικής ενδυνάμωσης και συνηγορίας.

Η Εύα, η Μαργαρίτα, η Σοφία, η Λία, η Δέσποινα και η Μαρία, είναι 6 μόνο από τις 262 νέες οι οποίες εκπαιδεύτηκαν για να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, οργανώνοντας μέσα σε 2 έτη σειρά σεμιναρίων ενδυνάμωσης για 50 νέες γυναίκες η καθεμία, και δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα πανελλαδικό δίκτυο 14.315 γυναικών 18-35 ετών, οι οποίες ανέπτυξαν τις ατομικές και κοινωνικές τους δεξιότητες, όπως την αυτοεκτίμηση, τη στοχοθεσία, την ψυχική τους ανθεκτικότητα και την παρρησία τους, έμαθαν να διαπραγματεύονται και να διεκδικούν, να καταπολεμούν στερεότυπα, να εναρμονίζουν την προσωπική με την επαγγελματική τους ζωή, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την υγεία τους και τους εαυτούς τους απέναντι σε κάθε μορφή διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης.

Προετοιμάστηκαν για την αγορά εργασίας και για τη συμμετοχή σε κέντρα πολιτικού σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων και έμαθαν την αξία της πολιτειότητας, της έγκυρης και υπεύθυνης δημόσιας τοποθέτησης και δράσης, αλλά και το πώς μπορεί μια επιχειρηματική τους ιδέα να αποκτήσει σάρκα και οστά.

Σε μια χώρα που βρίσκεται σταθερά από το 2013 στην τελευταία θέση της ΕΕ-28 όσον αφορά στον δείκτη ισότητας φύλων, οι 14.315 αυτές γυναίκες δίνουν την υπόσχεση ότι το όνειρο με το οποίο ξεκίνησαν στο πρόγραμμα, θα το πραγματοποιήσουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για άλλες γυναίκες της γενιάς τους.

Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Iδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την «Αποστολή Aνθρωπος».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Iδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Αναλυτικότερα για το WOMENTORS μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ: https://www.womentors.gr/  και  https://www.instagram.com/womentors_gr/

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...