218
| Intimenews

Ιατροδικαστές: Ισχαιμικό επεισόδιο από τα χτυπήματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 14:22

Ιατροδικαστές: Ισχαιμικό επεισόδιο από τα χτυπήματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 14:22

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων δείχνουν ότι αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ισχαιμικό επεισόδιο από τα πολλαπλά τραύματα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα τραύματα τού προκάλεσαν μεγάλη διέγερση στο σώμα.

Οι ανακοινώσεις των ιατροδικαστών έγιναν την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το 10σελιδο πόρισμα θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», είναι η ακριβής διατύπωση του πορίσματος το οποίο δημοσιεύτηκε στο news247.gr.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου, η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες, αναφέρουν ακόμη οι ιατροδικαστές.

«Οι κακώσεις που δέχτηκε είχαν τέτοια ένταση -και οι κακώσεις αυτές αφορούν στα πολλαπλά θλαστικά τραύματα- που προκάλεσαν τον μηχανισμό του θανάτου χωρίς την παρεμβολή άλλου γεγονότος», δήλωσε στο protothema.gr ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Κωστόπουλου.

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές. Ο Κωστόπουλος δεν είχε στο σώμα του ίχνη από ναρκωτικές ουσίες, ενώ είχε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ και ποσότητα ουσίας που ανευρίσκεται σε κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Στη νεκροτομή είχαν βρεθεί πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα, καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...