256
Η Κάνε Τανάκα, εδώ τον Μάρτιο του 2019, όταν αναγνωρίστηκε ως το γηραιότερο εν ζωή πρόσωπο στον κόσμο | EPA/JIJI PRESS

Ιαπωνία: Στα 117 της, έγινε το γηραιότερο πρόσωπο που έζησε ποτέ στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 16:28
Η Κάνε Τανάκα, εδώ τον Μάρτιο του 2019, όταν αναγνωρίστηκε ως το γηραιότερο εν ζωή πρόσωπο στον κόσμο
|EPA/JIJI PRESS

Ιαπωνία: Στα 117 της, έγινε το γηραιότερο πρόσωπο που έζησε ποτέ στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 16:28

Αν και δεν ήταν τα γενέθλιά της, η Κάνε Τανάκα γιόρτασε δεόντως το γεγονός ότι το Σάββατο έγινε το γηραιότερο πρόσωπο στην Ιαπωνία, παρότι απέχει από τον αξιοζήλευτο τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Η Τανάκα, που της αρέσουν οι σοκολάτες και τα αναψυκτικά, πέρυσι τον Μάρτιο αναγνωρίστηκε από το Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και ως το γηραιότερο εν ζωή πρόσωπο στον κόσμο.

Το Σάββατο έγινε 117 ετών και 261 ημερών και έτσι κατέκτησε και το ρεκόρ Ιαπωνίας όλων των εποχών, ανέφερε ο Guardian. Το γιόρτασε με κόκα-κόλα, το αγαπημένο της ποτό, ενώ φορούσε ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία της, δώρο από την οικογένειά της.

Ο εγγονός της είπε ότι η Τανάκα είναι καλά στην υγεία της, παρότι δεν τη βλέπουν λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό. Περνάει την ώρα της με άλλους φιλοξενούμενους, σε οίκο ευγηρίας της Φουκουόκα όπου ζει, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Σε μια χώρα με κυριολεκτικά χιλιάδες αιωνόβιους, δεν είναι περίεργο ότι υπάρχει και μια επίσημη ημέρα για αυτούς –είναι σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνω των 65 είναι περισσότεροι από ποτέ –πάνω από 36 εκατομμύρια ή το 28,7% του πληθυσμού.

Οι άνω των 100 είναι πλέον 80.450, εκ των οποίων το 88% γυναίκες. Είναι μια τεράστια αύξηση σε σχέση με το 1963, όταν άρχισαν να καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα και μετρήθηκαν μόλις 153 υπεραιωνόβιοι άνδρες και γυναίκες.

Η Τανάκα είναι το τρίτο γηραιότερο πρόσωπο όλων των εποχών, πίσω από τη Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, που πέθανε το 1997, στα 122 της, και την Αμερικανίδα Σάρα Κνάους, που πέθανε το 1999, στα 119 της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...