239
Μια τυπική ημέρα στους αμμόλοφους του Τοτόρι. Κάποιοι δεν αφήνουν μόνο τα ίχνη από τα βήματά τους | Instagram

Ιαπωνία: Οργή για τους τουρίστες που βανδαλίζουν αμμόλοφους για να γράψουν το όνομά τους

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 12:42
Μια τυπική ημέρα στους αμμόλοφους του Τοτόρι. Κάποιοι δεν αφήνουν μόνο τα ίχνη από τα βήματά τους
|Instagram

Ιαπωνία: Οργή για τους τουρίστες που βανδαλίζουν αμμόλοφους για να γράψουν το όνομά τους

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 12:42

Είναι άλλο ένα από τα κοσμήματα της φύσης το οποίο κινδυνεύει από τα απερίσκεπτα πλήθη των τουριστών που ενδιαφέρονται μόνο για φωτογραφίες στο εντυπωσιακό τοπίο και τα like που θα φέρουν.

Οι Αρχές του νομού Τοτόρι στη δυτική Ιαπωνία είπαν «ως εδώ» στους τουρίστες που γράφουν το όνομά τους ή φτιάχνουν ζωγραφιές πάνω στους αμμόλοφους στις ακτές.

Αν και είχαν απαγορεύσει τη παρέμβαση στις ακτές εδώ και μια δεκαετία, τα πλήθη των τουριστών που συρρέουν όχι μόνο μεγάλωσαν (έρχονται και από το εξωτερικό) αλλά αυξήθηκαν και τα σχέδια πάνω στην άμμο.

Εχουν καταγραφεί πάνω από 3.000 περιστατικά τα τελευταία χρόνια και πέρυσι γύρω στα 200. Κάποιοι το παρακάνουν, όπως ένα ζευγάρι που σχεδίασε ένα μήνυμα μήκους 25 μέτρων που έγραφε «Χρόνια πολλά, Νάταλι». Φυσικά τους ζητήθηκε να το σβήσουν.

Το πρόστιμο των 50.000 γεν (407 ευρώ) ελάχιστα αποθάρρυνε τους βάνδαλους τουρίστες. Αγνωστο είναι πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι πινακίδες σε πολλές γλώσσες που θα τοποθετηθούν στην ακτή.

View this post on Instagram

. 日本語??は、英語の後です。 The view from ”Horse back” You can see Japan sea? as a reward? of struggling with the sand on one hand and the long way you have climbed up on another hand. Where you see the white building? in the center is near the start place we started walking. I was surprised how much I had walked. 馬の背からの眺め 砂との格闘が終わったご褒美に、日本海?が見えるよ! もう一枚は、歩んできた道! 中央にある学校?みたいな白い建物の近くから、歩いてきました。 思ったより、遠くって、ビックリー‼️ #砂丘 #world #tottori #sightseeing #鳥取 #タビジョ #travel #traveling #travelphotography #travelersnotebook #japan #国内旅行 #sanddune #sanddunes #砂漠と違う #旅行 #旅行好きな人と繋がりたい #旅行すきな人と繋がりたい #鉄道旅行記 #旅行好きと繋がりたい #旅好きと繋がりたい #旅 #tabigenic #侮れない #explorejapan #鳥取砂丘 #馬の背 #意外にすごい #鉄道旅行

A post shared by tama_travel (@tama.world) on

Οι αμμόλοφοι του Τοτόρι εκτείνονται σε μήκος 16 χιλιομέτρων στην ακτή. Σε κάποια σημεία έχουν ύψος 50 μέτρα και αλλάζουν συνεχώς σχήματα λόγω των ανέμων.

Πρόκειται για άμμο από παρακείμενο ποτάμι που μεταφέρθηκε στη θάλασσα και μετά ξανά στη στεριά από τα θαλάσσια ρεύματα.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα με το υπερβολικό τουρισμό, γράφει ο Guardian.

Πέρυσι είχε πάνω από 30 εκατ. επισκέπτες (σχεδόν όσους και η Ελλάδα) αλλά έχει στόχο να φτάσει τα 40 εκατομμύρια το 2020, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τα 60 εκατομμύρια το 2030.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...