262
Υλικές ζημιές σε κατάστημα έπειτα από τον σεισμό | KYODO/Reuters

Ο εφιάλτης της Φουκουσίμα επέστρεψε 10 χρόνια μετά – 7,3 Ρίχτερ!

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 16:38
Υλικές ζημιές σε κατάστημα έπειτα από τον σεισμό
|KYODO/Reuters

Ο εφιάλτης της Φουκουσίμα επέστρεψε 10 χρόνια μετά – 7,3 Ρίχτερ!

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 16:38

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών εκδηλώθηκε αργά το Σάββατο (τοπική ώρα, απόγευμα στην Ελλάδα) στην Ιαπωνία, ανοιχτά από τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Το επίκεντρο ήταν στον Ειρηνικό Ωκεανό, 89 χιλιόμετρα από το Σεντάι-Σι. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60 χιλιόμετρα.

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ενώ οι ζημιές φαίνεται να είναι υλικές και μικρής έκτασης. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης είχε εκτιμηθεί αρχικά στους 7,1 βαθμούς από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο σεισμός, που έγινε στις 23:08, ήταν μεγέθους 6 στην επταβάθμια κλίμακα έντασης που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία. Ηταν αισθητός και στο Τόκιο, αν και σε μικρότερη ένταση.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στην ίδια περιοχή με τον σεισμό της Φουκουσίμα των 9 Ρίχτερ, σχεδόν 10 χρόνια μετά το καταστροφικό συμβάν (11 Μαρτίου 2011) το οποίο προκάλεσε τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Αυτή τη φορά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανέφερε το japantimes.co.jp. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, οι κάτοικοι παράκτιων περιοχών κλήθηκαν να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία.

Περίπου 950.000 νοικοκυριά έμειναν αρχικά χωρίς ηλεκτρικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κατσουνόμπου Κάτο σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Οι διακοπές ρεύματος φαίνεται να επικεντρώθηκαν στη βορειοανατολική Ιαπωνία, στην Φουκουσίμα και σε γειτονικές επαρχίες.

Δεν καταγράφηκαν προβλήματα στους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊτσί και Νταϊνί ή στον πυρηνικό σταθμό Καχιουαζάκι-Καρίουα, ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Tokyo Electric Power Company. Η εταιρεία ανέφερε ακόμη πως δεν έχει παρατηρηθεί αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους σταθμούς που διαχειρίζεται.

Ακόμη, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Οναγκάουα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...