226
Επισκέπτες με μάσκες στο Ολυμπιακό Μουσείο στο Τόκιο | REUTERS

Ιαπωνία: Γυναίκα θετική στον κορονοϊό για δεύτερη φορά

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 10:04
Επισκέπτες με μάσκες στο Ολυμπιακό Μουσείο στο Τόκιο
|REUTERS

Ιαπωνία: Γυναίκα θετική στον κορονοϊό για δεύτερη φορά

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 10:04

Μία ξεναγός στην Ιαπωνία βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα.

Αν και πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου είδους στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί και στην Κίνα.

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186, σε σχέση με 170 χθες.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον Covid-19, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

«Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κορονοϊό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας», πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται.

Στο μεταξύ, το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα εδώ και τρεις εβδομάδες, άρχισε να αποβιβάζεται την Πέμπτη, και θα τεθεί υπό παρακολούθηση.

«Διακόσια μέλη του πληρώματος άρχισαν να αποβιβάζονται σήμερα και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.