200
Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Γιοσιτάκα Σακουράντα | Facebook

Ιάπωνας υπουργός ζητά συγγνώμη γιατί άργησε… τρία λεπτά στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 22:37
Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Γιοσιτάκα Σακουράντα
|Facebook

Ιάπωνας υπουργός ζητά συγγνώμη γιατί άργησε… τρία λεπτά στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 22:37

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Γιοσιτάκα Σακουράντα, επειδή άργησε να προσέλθει σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής την Πέμπτη.

Ο χρόνος αργοπορίας του; Τα τρία λεπτά!

Το νέο αυτό δεν θα ήταν είδηση σε μια οποιοδήποτε χώρα πλην της Ιαπωνίας, όπου τρία ολόκληρα λεπτά έχουν την δική τους σημασία σε μια κοινωνία σχεδόν παραδομένη στην ωρολογιακή τυπολατρία.

Σύμφωνα με το BBC, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξοργίστηκαν με τον κ. Σακουράντα υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρησή του είναι δείγμα ασέβειας στο Σώμα και τους θεσμούς και ότι το έκανε εσκεμμένα για να μποϊκοτάρει τη συνεδρίαση.

Πρόκειται για έναν υπουργό που δέχεται συχνά τα πυρά των συναδέλφων του πολιτικών εξαιτίας της τάσης του να υποπίπτει σε λάθη και γκάφες.

Μόλις πρόσφατα είπε το εξής όταν έμαθε ότι το μεγάλο αστέρι της ιαπωνικής κολύμβησης διαγνώσθηκε με λευχαιμία: «Είχε πολλές ελπίδες για χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ήταν μία αθλήτρια από την οποία είχαμε πολλές προσδοκίες. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος!»

Πέρυσι ο κ. Σακουράντα έκανε άλλη μια γκάφα. Ως υπουργός τότε υπεύθυνος για την Κυβερνοασφάλεια δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει υπολογιστή και ότι προωθεί όλες τις δουλειές στους υφισταμένους του.

Πλέον, πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης είναι ο εν λόγω υπουργός (επιτέλους) να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...