311
Ο Αντώνης Αλακιώτης με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη | .

«Η Υπόσχεση», ένα ντοκιμαντέρ για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2022, 13:04
Ο Αντώνης Αλακιώτης με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
|.

«Η Υπόσχεση», ένα ντοκιμαντέρ για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2022, 13:04

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στην προβολή του ιστορικού και πολιτικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Υπόσχεση» που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ντοκιμαντέρ στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Η Υπόσχεση» αφορά τα 23 χρόνια προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Είναι η καταγραφή της πολιτικής διάστασης αυτής της προσπάθειας, την οποία κατάφερε να ολοκληρώσει ένας άνθρωπος, ο Αντώνης Αλακιώτης, καθώς η αποτέφρωση των νεκρών στην Ελλάδα αποτελούσε ταμπού επί δεκαετίες για τον πολιτικό κόσμο.

Ο κ. Αλακιώτης, κατά τη σύντομη ομιλία του στο πλαίσιο της προβολής του ντοκιμαντέρ, ευχαρίστησε τους παριστάμενους και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, Κώστα Πλιάκο, τονίζοντας: «Κάθε ψήφος στο ντοκιμαντέρ είναι μια ψήφος στήριξης του ανθρώπινου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του ανθρώπινου σώματος. Είναι μία ψήφος επιδοκιμασίας στον μακροχρόνιο αγώνα μας και στην κινηματογραφική δημιουργία του κ. Κώστα Πλιάκου».

Την προβολή, μεταξύ άλλων,  παρακολούθησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, εκπρόσωποι των Παιδικών Χωριών SOS Θεσσαλονίκης, ο Νέστωρας Νικολόπουλος εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών και άλλοι.

 

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Κώστας Πλιάκος και αφηγητής είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Νίκος Αγγελέτος , ο Γιώργος Αμυράς, η Άννα Βαγενά, ο Αντώνης Βγόντζας, ο Πέτρος Βαρελίδης, η Έλλη Βενέδικτου, ο Νίκος Βούτσης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Γιώργος Διακοφωτάκης, ο Θεόδωρος Επισκοπόπουλος, ο Φώντας Ζαβιτσάνος, ο Κώστας Ζέρβας, η Λούσυ Κιουσοπούλου, ο Ιωάννης Κονιδάρης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Γρηγόρης Λέων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Πρωτόπαπας, ο Παναγιώτης Σγουρίδης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...