348
Το 1992, στην κηδεία του άνδρα της, η νεαρή χήρα Ροζάρια Κόστα-Σκίφανι είχε κηρύξει τον πόλεμο στη Μαφία για λογαριασμό της Ιταλίας. Η Μαφία τής απάντησε σκληρά: έκανε μαφιόζο τον αδελφό της | Youtube

Η χήρα δολοφονημένου από τη Μαφία αστυνομικού έχει αδελφό μαφιόζο…

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 19:21
Το 1992, στην κηδεία του άνδρα της, η νεαρή χήρα Ροζάρια Κόστα-Σκίφανι είχε κηρύξει τον πόλεμο στη Μαφία για λογαριασμό της Ιταλίας. Η Μαφία τής απάντησε σκληρά: έκανε μαφιόζο τον αδελφό της
|Youtube

Η χήρα δολοφονημένου από τη Μαφία αστυνομικού έχει αδελφό μαφιόζο…

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 19:21

Μία επιχείρηση σύλληψης μαφιόζων στην περιοχή των Συρακουσών, την περασμένη Τρίτη, στάθηκε ικανή για να ξαναζήσουν οι Ιταλοί το κοινωνικοπολιτικό δράμα τους, που δεν είναι άλλο από το «βαθύ» οργανωμένο έγκλημα με τις τραγικές επιπτώσεις στη ζωή όλων των πολιτών.

Στην υπόθεση, που αποκάλυψε ότι η Μαφία παραμένει πολυπλόκαμη, έριξαν τους προβολείς τους όλα τα ιταλικά Μέσα.

Μεταξύ των συλληφθέντων στην παραπάνω αστυνομική επιδρομή στο χωριό Αρενέλα  είναι και ο 48χρονος Τζουζέπε Κόστα. Το σοκ ήταν μεγάλο: πρόκειται για τον αδελφό της χήρας τού αστυνομικού Βίτο Σκίφανι που σκοτώθηκε μαζί με τον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε, το 1992, από μαφιόζικη σούπερ βόμβα έξω από το Παλέρμο, καθώς ο νεαρός αστυνομικός ήταν μέλος της φρουράς του.

Η Ροζάρια σήμερα: προβάλλει πάντα τη δράση κατά του οργανωμένου εγκλήματος (Youtube)

Ο συλληφθείς, τύποις δασεργάτης, είναι χαμηλόβαθμο μέλος της Κόζα Νόστρα: μάζευε το «pizzo», τη μαφιόζικη προμήθεια, από τις επιχειρήσεις της περιοχής, και συμμετείχε σε εκβιασμούς.

Τώρα η αδελφή του, η Ροζάρια Κόστα-Σκίφανι, που είναι πασίγνωστη σε όλη την Ιταλία από τον σπαραγμό της στην κηδεία των θυμάτων της βόμβας του 1992, όταν η ίδια εγκατέλειψε τη Σικελία για να ζήσει στον Βορρά, δηλώνει «κατεστραμμένη» στη Repubblica. «Για μένα, ο αδελφός μου πέθανε χθες» λέει.

Ωστόσο εκφράζει την ίδια αποφασιστικότητα με το 1992, όταν είχε απευθυνθεί στους μαφιόζους πάνω από τον φρέσκο τάφο του άνδρα της: «Σας συγχωρώ, αλλά θα γονατίσετε» είχε πει – μία φράση που έκτοτε έγινε η ιαχή του αγώνα εναντίον της Μαφίας. Τότε η Ροζάρια ήταν μόλις 22 χρόνων και είχε ένα μωρό τεσσάρων μηνών στην αγκαλιά της.

Η Ροζάρια λέει στην εφημερίδα ότι «η Μαφία δεν πρόκειται να τη σταματήσει» (η γυναίκα εργάζεται στην ιταλική υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος, η οποία είναι στρατιωτικό Σώμα). Παραδέχεται όμως ότι ολόκληρη η ζωή της «δηλητηριάστηκε από τη Μαφία, ακριβώς όπως έχει δηλητηριαστεί η ζωή στο Παλέρμο και σε όλη την Ιταλία».

Η Ροζάρια είπε ακόμη ότι ο αδελφός της ήταν πάντα ένα προβληματικό άτομο. Και ότι η Μαφία ξέρει πώς να πλησιάζει και να ενσωματώνει στα δίχτυα της τέτοια άτομα, τα οποία μέσα στην εγκληματική οργάνωση αισθάνονται «κάποιοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...