607
Ο αρχηγός της ΝΔ συνομιλεί με καταστηματάρχες των Σεπολίων | INTIMEnews

Η βόλτα Μητσοτάκη στα Σεπόλια και η κουβέντα για τον Λεωνίδα Κύρκο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 17:55
Ο αρχηγός της ΝΔ συνομιλεί με καταστηματάρχες των Σεπολίων
|INTIMEnews

Η βόλτα Μητσοτάκη στα Σεπόλια και η κουβέντα για τον Λεωνίδα Κύρκο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 17:55

Την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής των Σεπολίων είχε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της ασφάλειας, καθώς όπως του μετέφεραν οι ίδιοι οι παθόντες, μέσα σε λίγα τετράγωνα, τέσσερα καταστήματα έγιναν στόχος κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής και στους διαλόγους που είχε, οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες τού εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αυξημένη εγκληματικότητα που πλήττει την τοπική οικονομία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Παράπονα άκουσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τη δυσβάσταχτη φορολογία και τις παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που επιβλήθηκαν στην τετραετία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων που του είπε: «με τους φόρους του Τσίπρα δεν έχει νόημα πια να δουλεύεις», ενώ ένας ιδιοκτήτης καφενείου σχολίασε ότι «το κράτος έχει γίνει κυριολεκτικά συνέταιρός μας, μόνο στα κέρδη, βέβαια, και όχι στις ζημίες».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε εξάλλου η συνομιλία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με κάτοικο της περιοχής που του εκμυστηρεύθηκε ότι προέρχεται από την ανανεωτική Αριστερά.

«Εγώ ήμουν πάντα οπαδός του (Λεωνίδα) Κύρκου» του είπε, με τον αρχηγό της ΝΔ να τον ρωτά:

«Πιστεύεις ότι ο Κύρκος θα ήταν ικανοποιημένος με τον κ. Τσίπρα;»

«Θα αστειεύεσαι βέβαια, σε καμία περίπτωση», του απάντησε εκείνος και αιφνιδιάζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ, τον προειδοποίησε: «Θα σε ψηφίσω, αλλά κοίταξε και εσύ, μη μας διαψεύσεις»!

Ενας άλλος του ζήτησε ακόμα πιο δυναμική αντιπολίτευση. «Θέλουμε να κάνεις πιο σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια», του είπε χαρακτηριστικά.

Σειρά είχε η συζήτηση σε καφενείο των Σεπολίων με συνταξιούχους, που του μετέφεραν τα παράπονα τους για τον ΕΝΦΙΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε από ένα ψητοπωλείο. Στην κουβέντα που είχε με τον ιδιοκτήτη, τού είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αλλά αναμένει και από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Τελευταία στάση του κ. Μητσοτάκη ήταν στην επιεικώς προβληματική -αν όχι επικίνδυνη για κατοίκους και περαστικούς από την περιοχή των Σεπολίων-  σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Κων/πόλεως.

Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου όπου σημειώνονται συχνά ατυχήματα.

Πολίτες αλλά και ο φύλακας της συγκεκριμένης διάβασης ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του στα Σεπόλια, ο κ. Μητοοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών, οδηγείται στην φτώχεια και την εγκατάλειψη. Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα, εδώ, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Και, εδώ, στα Σεπόλια, αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News