298
«Από δω η Βαλέρια», λέει η γυναίκα που την φρόντιζε όλο αυτόν τον καιρό | Facebook

Προς υιοθεσία το ροτβάιλερ που επιτέθηκε στο μωρό στα Γλυκά Νερά

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2019, 15:09
«Από δω η Βαλέρια», λέει η γυναίκα που την φρόντιζε όλο αυτόν τον καιρό
|Facebook

Προς υιοθεσία το ροτβάιλερ που επιτέθηκε στο μωρό στα Γλυκά Νερά

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2019, 15:09

Για οκτώ χρόνια, η Βαλέρια, το θηλυκό ρότβαιλερ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.  Μέχρι που ήρθε η μοιραία Πέμπτη.

Ηταν 12 Σεπτεμβρίου όταν η είδηση της φονικής επίθεσης του ροτβάιλερ στο δύο μηνών βρέφος της οικογένειας, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τους γονείς και τα άλλα τρία παιδιά τους, προκάλεσε σοκ, αλλά και τη συνήθη πολεμική σε τέτοιους είδους συμβάντα.

Το μωράκι μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα από τις δαγκωματιές του σκύλου, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Ηταν όμως αργά και υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάθώς σύμφωνα με τη μαρτυρία της μάνας το σκυλί είχε αρπάξει το βρέφος από τη μέση και το χτυπούσε στους τοίχους και τα έπιπλα.

Η μάχη του Διαδικτύου είχε μόλις αρχίσει! Από τη μία, τα σχόλια καταδίκης του σκύλου και της ράτσας ροτβάιλερ συνολικά, ως δολοφόνων, και από την άλλη, το δριμύ κατηγορώ κατά των αφεντικών της Βαλέριας, που επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο.

Ανθρωποι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας πήραν  από το σπίτι των Γλυκών Νερών τη «δολοφόνο Βαλέρια». Ο καιρός πέρασε με το σκυλί να παραμένει στις εγκαταστάσεις της Φιλοζωικής.

Προς έκπληξη όλων, όλες αυτές τις ημέρες δεν επέδειξε κανένα σημάδι επιθετικότητας. Αντιθέτως όλοι όσοι το φρόντισαν ή πέρασαν χρόνο μαζί του, έχουν να λένε για ένα ήσυχο και υπάκουο ζώο, με ήπια συμπεριφορά. Αυτό άλλωστε υποστήριζαν και οι γονείς του άτυχου βρέφους για τον χαρακτήρα του σκύλου τους, ζητώντας μάλιστα να τον πάρουν πίσω (εδώ).

Η άποψη του εισαγγελέα όμως, ήταν διαφορετική και η Βαλέρια αφαιρέθηκε από τους ιδιοκτήτες της. Το ροτβάιλερ κατασχέθηκε και παραδόθηκε στον δήμο.

Σύμφωνα με την Ελίνα Λουκά, μέλος της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής του δήμου, σύντομα η Βαλέρια θα αξιολογηθεί από ειδική ομάδα εκπαιδευτών και αφού πάνε όλα καλά, θα έρθει και η στιγμή να δοθεί για υιοθεσία.

Ηρθε επιτελους το πληρωμα του χρονου.Αποψε θα συστησω και σε εσας τη Βαλερια.Το περιβοητο 'ροτ βαιλερ των Γλυκων Νερων '…

Geplaatst door Elina Louka op Woensdag 4 december 2019

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...