1193
Τζένιφερ Ανιστον και Ρις Γουίδερσπουν στην πρεμιέρα της σειράς «Τhe Morning Show», την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη | REUTERS

Η Τζένιφερ Ανιστον και η Ρις Γουίδερσπουν μιλούν για τους άντρες-κοκόρια

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 22:10
Τζένιφερ Ανιστον και Ρις Γουίδερσπουν στην πρεμιέρα της σειράς «Τhe Morning Show», την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη
|REUTERS

Η Τζένιφερ Ανιστον και η Ρις Γουίδερσπουν μιλούν για τους άντρες-κοκόρια

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 22:10

Στη μικρή οθόνη, για πρώτη φορά μετά τα «Φιλαράκια», επιστρέφει η Τζένιφερ Ανιστον έχοντας στο πλάι της την Ρις Γουίδερσπουν με θέμα εμπνευσμένο από πραγματικά περιστατικά στην εποχή του #MeToo.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στα «Φιλαράκια» τη δεκαετία του ’90 και από τότε παρέμειναν καλές φίλες.

Η σειρά λέγεται «The Morning Show» και οι δύο διάσημες γυναίκες, εκτός από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι και παραγωγοί της.

«Εχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη δομή στην κορυφή. Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται καλύτερα όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων στο Χόλιγουντ και την εκπροσώπηση των γυναικών στα γραφεία των παραγωγών και αυτό από μόνο του θα μειώσει τα περιστατικά κακοποίησης στον χώρο εργασίας», λέει η Γουίδερσπουν στην δημοσιογράφο του Guardian.

Το γιατί πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και πώς αυτό ξεκίνησε να συμβαίνει, είναι το θέμα της σειράς που πραγματεύεται ένα πρωινό ειδησεογραφικό τοκ-σόου στην αμερικανική τηλεόραση. Οταν ξεκίνησαν τη συνεργασία τους για τη σειρά της Apple TV, βγήκε στον αέρα το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης συναδέλφων τους από έναν από τους πιο δημοφιλείς τηλεπαρουσιαστές στην Αμερική, τον Ματ Λάουερ του NBC.

Ετσι, οι δύο γυναίκες βρήκαν όλο το υλικό που αναζητούσαν και άλλαξαν την κεντρική ιδέα του «Morning Show», βασιζόμενες στα πραγματικά γεγονότα.

Ο Ματ Λάουερ ήταν επί δύο δεκαετίες από τους πιο αγαπητούς παρουσιαστές του αμερικανικού κοινού. Για αυτό και η έκπληξη του κόσμου ήταν μεγάλη όταν μαθεύτηκε η συμπεριφορά του. Λέγεται μάλιστα, ότι οι παραγωγοί και τα μεγαλοστελέχη του NBC γνώριζαν τι συνέβαινε. Ηξεραν για τον βιασμό μίας γυναίκας στο γραφείο του, για το μυστικό κουμπί που είχε κάτω από το έπιπλο του γραφείου του, με το οποίο κλείδωνε την πόρτα όταν μία γυναίκα έμπαινε μέσα, για την ανάρμοστη συμπεριφορά του γενικότερα. Και όμως, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Ρις Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Ανιστον σε σκηνή από τα «Φιλαράκια»

Ο Ρόναν Φάροου, πρώην δημοσιογράφος του NBC, τα γράφει όλα αναλυτικά στο βιβλίο του «Catch and Kill». Ηταν αυτός που είχε αρχίσει να διερευνά τις φήμες για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, όμως τον σταμάτησαν επειδή λέγεται ότι ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ απείλησε ότι με τη σειρά του θα ξεμπροστιάσει τον Λάουερ.

Τόσο ο Λάουερ όσο το κανάλι αρνούνται τις κατηγορίες εναντίον τους.

Αλλος ένας αγαπητός τηλεπαρουσιαστής παραιτήθηκε, ο Τσάρλι Ρόουζ από το CBS, όταν πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η σειρά «The Morning Show» ξεκινά όταν ο συμπαρουσιαστής της Ανιστον, τον οποίο παίζει ο Στιβ Καρέλ, κατηγορείται για παρενόχληση και απολύεται. Τη θέση του παίρνει η Γουίδερσπουν.

Στιβ Καρέλ και Τζένιφερ Ανιστον υποδύονται τους παρουσιαστές της εκπομπής «The Morning Show» στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά

«Υπάρχει αυτή η άρνηση, “ήταν συναινετικό, ήταν συναινετικό”, από όλους αυτούς τους άντρες, που είναι όλοι τους νάρκισσοι. Πιστεύουν ότι εννοείται πως όλες οι γυναίκες θέλουν να κοιμηθούν μαζί τους», εξηγεί η Ανιστον.

«Δεν παρουσιάζουμε μόνο τις γυναίκες που μιλούν για το #MeToo. Η σειρά μας είναι μία ισορροπημένη συζήτηση ανάμεσα στα δύο φύλα γιατί θέλουμε και οι άντρες να την δουν. Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να τις δεχθούν ή και να τις υποστηρίξουν αυτοί που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων», λέει η Γουίδερσπουν.

Η άποψή της έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος, καθώς η 43χρονη ηθοποιός, το 2017, αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από έναν σκηνοθέτη όταν ήταν 16 ετών και ότι οι ατζέντηδές της και οι παραγωγοί την είχαν συμβουλέψει να μην πει τίποτα. «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι ήταν μεμονωμένο γεγονός στην καριέρα μου αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν. Είχα πολλές εμπειρίες παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης», λέει η Γουίδερσπουν, που έγινε γνωστή στα 23 της, όταν έπαιξε στην επιτυχημένη ταινία «Ερωτικά παιχνίδια».

Η ίδια πρόσθεσε ότι αισθάνεται ενοχές επειδή δεν μίλησε νωρίτερα.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου πώς αισθάνεται όταν διαβάζει όλες αυτές τις ιστορίες για παρενόχληση και κακοποίηση από παραγωγούς και σκηνοθέτες, απάντησε ότι «μερικές φορές αναστατώνομαι πολύ, στενοχωριέμαι, με πιάνει η καρδιά μου, εξοργίζομαι. Και νομίζω ότι με κάνει να θέλω να πω περισσότερες ιστορίες μέσω της δουλειάς μου γιατί η τέχνη είναι το καλύτερο αντίδοτο».

Στιβ Καρέλ, Ρις Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Ανιστον στην παρουσίαση της σειράς

Επειδή αυτό συνέβη στην ίδια, λέει ότι είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να συμβεί σε νεότερες γυναίκες. «Είμαι ευγνώμων στις γυναίκες που μιλούν για ό,τι τους συνέβη στο παρελθόν και πολλές έχασαν τη δουλειά τους για αυτό τον λόγο. Αυτές είναι οι αληθινές ηρωίδες για μένα», τονίζει η Γουίδερσπουν.

Φαίνεται όμως, πως το να αποκαλύψεις κάτι που σου συνέβη σε νεαρή ηλικία στο Χόλιγουντ, δεν είναι εύκολο ακόμα και για φτασμένες σταρ. Οταν η δημοσιογράφος την ρωτά αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να μιλήσει νωρίτερα για τη δική της εμπειρία, η Γουίδερσπουν είναι φανερό πως δυσκολεύεται. «Οχι, θα κρατούσα τη δουλειά μου μόνο αν δεν μιλούσα. Αυτός ήταν ο όρος, έτσι μου είχαν πει», λέει.

Η δημοσιογράφος όμως επιμένει, καθώς νωρίτερα, η ηθοποιός τόνιζε πόσο σημαντικό και θαρραλέο είναι να μιλάνε οι γυναίκες για τις άσχημες εμπειρίες τους. «Oι άνθρωποι που σας κακοποίησαν ή σας είπαν να μην μιλήσετε δημόσια, είναι ακόμα σε αυτό το επάγγελμα;», την ρωτά.

Η Γουίδερσπουν, μάλλον ενοχλημένη, λέει ένα «όχι» και ζητά με το βλέμμα βοήθεια από τις δύο γυναίκες επί των δημοσίων σχέσεων, που κάθονται δίπλα της. «Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε τώρα, ΟΚ;», λέει η μία από αυτές στη δημοσιογράφο της Guardian.

Οπότε η συζήτηση μεταφέρεται σε ένα πιο «εύκολο» θέμα, τον Χάρβεϊ Γουάνσταϊν, η συμπεριφορά του οποίου είναι γνωστή σε όλες.

Οι δύο ηθοποιοί και παραγωγοί της σειράς, στη Νέα Υόρκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο τους έχουν συνεργαστεί μαζί του: η Γουίδερσπουν το 2002, η Ανιστον το 2005.

Και οι δύο σημειώνουν ότι, περιέργως, δεν έμειναν ποτέ μόνες μαζί του στον ίδιο χώρο.

«Δεν ήμουν ποτέ μόνη μαζί του. Δεν ξέρω πώς και γιατί. Ομως τώρα πια είμαι ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν με άφησαν ποτέ μόνη μου μαζί του. Δεν ξέρω τι γνώριζαν», λέει η Γουίδερσπουν.

Στη σειρά, η 50χρονη Ανιστον ενσαρκώνει μία γυναίκα που έχει πάνω της ανελέητα τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που συμβαίνει στην ίδια από τα 25 της, όταν άρχισαν να προβάλλονται τα «Φιλαράκια».

Λίγες ηθοποιοί έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τα σκανδαλοθηρικά Μέσα, που δεν την έχουν αφήσει ποτέ σε ησυχία, ειδικά μετά το γάμο της και το διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ.

Είναι σαν εκατομμύρια κόσμου να παρακολουθούν κάθε της κίνηση από την κλειδαρότρυπα. Οταν άνοιξε λογαριασμό στο Instagram, πριν λίγες ημέρες, το δίκτυο δεν άντεξε την κίνηση και κράσαρε.

Πώς αισθάνεται όμως η ίδια με αυτό; «Το βρίσκω πολύ περίεργο. Δεν το καταλαβαίνω, δεν βγάζω νόημα. Θα ήθελα πραγματικά κάποιος να μου το εξηγήσει αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει», λέει και προσθέτει πως δεν έχει αφήσει το φαινόμενο αυτό να ελέγχει τη ζωή της.

Ενας από τους λόγους που μπήκε στο Instagram, λέει, εκτός από τη διαφήμιση της σειράς, ήταν για να θέσει αυτή τους όρους του παιχνιδιού, κατά κάποιο τρόπο. «Αναρωτήθηκα, γιατί να το κάνω, αφού ο κόσμος είναι όλη την ώρα μέσα στα συρτάρια μου με τα εσώρουχά μου. Και εγώ θέλω να σταματήσουν να βρίσκονται εκεί. Αλλά τώρα, μπορώ να αποφασίσω ποιο εσώρουχο θα τους αφήσω να δουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...