652
Η ανακοίνωση του βραβείου για την Κέιτ Γουίνσλετ, στη σκηνή της λιτής τελετής | Emma McIntyre/Getty Images for Hollywood Foreign Press Association)

Η Τζέιν Κάμπιον και το «West Side Story» οι μεγάλοι νικητές στις αμήχανες Χρυσές Σφαίρες

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 11:22
Η ανακοίνωση του βραβείου για την Κέιτ Γουίνσλετ, στη σκηνή της λιτής τελετής
|Emma McIntyre/Getty Images for Hollywood Foreign Press Association)

Η Τζέιν Κάμπιον και το «West Side Story» οι μεγάλοι νικητές στις αμήχανες Χρυσές Σφαίρες

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 11:22

Σε μια τελετή πολύ διαφορετική από όλες τις προηγούμενες, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, σταρ και κόκκινο χαλί, η ντροπιασμένη Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ ανακοίνωσε τις Χρυσές Σφαίρες.

Η τελετή με ελάχιστους καλεσμένους και τα μέλη της Ενωσης έγινε σε ξενοδοχείο του Λος Αντζελες, ενώ τα βραβεία ανακοινώθηκαν μέσω Twitter.

«Η εξουσία του σκύλου» και το ριμέικ του «West Side Story» ήταν οι μεγάλοι κινηματογραφικοί νικητές, ενώ η Τζέιν Κάμπιον έγινε η τρίτη σκηνοθέτρια που κερδίζει το βραβείο.

Επειτα από ένα χρόνο ταπείνωσης για την Ενωση Ανταποκριτών, τις κατηγορίες για αποκλεισμό των μειονοτήτων από τα βραβεία, την απουσία μειονοτήτων ανάμεσα στα ίδια τα μέλη της και την επιστροφή παλιών βραβείων από τον Τομ Κρουζ και άλλους σταρ, είναι αξιοσημείωτο ακόμα και το ότι έγινε αυτή η, υποτυπώδης έστω, τελετή, το βράδυ της Κυριακής στο Λος Αντζελες.

«Η εξουσία του σκύλου» της Κάμπιον κέρδισε τα βραβεία καλύτερης δραματικής ταινίας, σκηνοθεσίας και καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον Κόντι Σμιτ-Μακ Φι.

Τα βραβεία των πρώτων ρόλων σε δραματικές ταινίες κέρδισαν ο Γουίλ Σμιθ για την ταινία «King Richard» και η Νικόλ Κίντμαν για τον ρόλο της Λουσίλ Μπολ στην ταινία «Being the Ricardos». Είναι η τέταρτη Χρυσή Σφαίρα για την Κίντμαν σε 16 υποψηφιότητες.

Το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυριάρχησε στην κατηγορία της κωμωδίας-μιούζικαλ, με βραβεία για καλύτερη ταινία, καλύτερη ηθοποιό –τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ– και δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Αριάνα Ντι Μπος.

Το βραβείο του καλύτερου ανδρικού ρόλου σε κωμωδία-μιούζικαλ κέρδισε ο Αντριου Γκάρφιλντ για το « Tick, Tick … Boom!».

Στην κατηγορία της τηλεόρασης, η σειρά του HBO «Succession» κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς, ο Τζέρεμι Στρονγκ του καλύτερου ηθοποιού και η Σάρα Σνουκ του δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Επίσης, η σειρά «Hacks» του ΗΒΟ κέρδισε το βραβείο της καλύτερης κωμικής σειράς.

Η Εμ Τζέι Ροντρίγκεζ, που πρωταγωνιστεί στη σειρά Pose, έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για δραματική σειρά.

Η Κέιτ Γουίνσλετ επίσης βραβεύθηκε για την ερμηνεία της στη μίνι σειρά «Mare of Easttown» και ο Μάικλ Κίτον για τη σειρά «Dopesick».

Μέλη της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ στη σκηνή της χθεσινοβραδινής τελετής. Τρίτη από δεξιά, η Χέλεν Χένε, πρόεδρος της Ενωσης

Καλύτερη ξένη ταινία αναδείχθηκε το ιαπωνικό φιλμ «Drive My Car», το καλύτερο σενάριο πήγε στον Κένεθ Μπράνα για την ταινία «Μπέλφαστ», ενώ το τραγούδι «No Time to Die» της Μπίλι Αϊλις στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο. Ο πολυβραβευμένος Χανς Ζίμερμαν κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο σάουντρακ, για την ταινία «Dune».

 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις εναντίον της, πέρυσι, η Ενωση ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 21 νέα μέλη, που ανήκουν σε μειονότητες, στη λίστα των μελών της.

Στην χθεσινή τελετή, ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και η Τζέιμι Λι Κέρτις εμφανίστηκαν μέσω βίντεο, στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο της Ενωσης και την προσπάθειά της να αλλάξει.

«Είμαστε στο ταξίδι της αλλαγής και δεν θα σταματήσουμε. Θα τονίζουμε ό,τι μαθαίνουμε στην πορεία και θα προκαλούμε και άλλους να κάνουν το ίδιο», δήλωσε η Χέλεν Χένε, πρόεδρος της Ενωσης.

Τα κυριότερα βραβεία

Κινηματογράφος

Καλύτερη δραματική ταινία: «Η εξουσία του σκύλου»

Καλύτερη ταινία – μιούζικαλ ή κωμωδία: «West Side Story»

Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία: Νικόλ Κίντμαν, «Being the Ricardos»

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία: Γουίλ Σμιθ, «Ο Βασιλιάς Ρίτσαρντ»

Καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ ή κωμωδία: Ρέιτσελ Ζέγκλερ, «West Side Story»

Καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ ή κωμωδία: Αντριου Γκάρφλιντ «Tick, Tick… BOOM!»

Καλύτερης σκηνοθεσίας: Τζέιν Κάμπιον, «Η Εξουσία του σκύλου»

Καλύτερο σενάριο: Κένεθ Μπράνα, «Μπέλφαστ»

Τηλεόραση

Καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά: «Succession»

Καλύτερη τηλεοπτική σειρά Μιούζικαλ ή Κωμωδία: «Hacks»

Καλύτερη τηλεοπτική ταινία: «The Underground Railroad»

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε τηλεοπτική ταινία: Κέιτ Γουίνσλετ, «Mare of Easttown»

Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική ταινία: Μάικλ Κίτον «Dopesick»

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά: Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ, «Pose»

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά: Τζέρεμι Στρογνκ, «Succession»

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε τηλεοπτική σειρά μιούζικαλ ή κωμωδία: Τζιν Σμαρτ, «Hacks»

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε τηλεοπτική σειρά μιούζικαλ ή κωμωδία: Τζέισον Σουντέικις, «Ted Lasso»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...