236
|

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 11:34

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 11:34

Τη χρηματοδότηση της μεγάλης επένδυσης του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για έργο διεθνούς εμβέλειας το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση των σιδηροδρομικώς μεταφερόμενων εμπορευματικών φορτίων και στην ανάδειξη της χώρας ως βασικής πύλης διακίνησης εμπορευμάτων στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

Η επένδυση στο Θριάσιο αναμένεται να δημιουργήσει σε βάθος δεκαετίας 3-5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η σύμβαση παραχώρησης 588 στρεμμάτων για 60 χρόνια, υπογράφηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της εταιρίας ΘΕΚ ΑΕ που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η Goldair με 20%.  Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε. και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε ποσοστό 65%.

Η  υλοποίηση του  επενδυτικού σχεδίου, ύψους περίπου 200 εκατ.  ευρώ για τη δημιουργία του  Εμπορευματικού Κέντρου θα ξεκινήσει με την κύρωση της σύμβασης που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή. Το νέο Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου αναμένεται να λειτουργήσει το 2024.

«Η χρηματοδότηση μιας επένδυσης τόσο μεγάλης εμβέλειας με έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα και πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, σηματοδοτεί τη στρατηγική δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να υποστηρίζει έμπρακτα την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου για να προσθέσει:

«Εστιάζουμε τις χρηματοδοτήσεις και τις υπηρεσίες μας στην υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τις πρωτοβουλίες με παραγωγικό αποτύπωμα συμμετέχοντας στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την θεμελίωση ισχυρής αναπτυξιακής προοπτικής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...