220
. | Shutterstock

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: Παραβιάζετε την υφαλοκρηπίδα μας, θα απαντήσουμε

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 21:05
.
|Shutterstock

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: Παραβιάζετε την υφαλοκρηπίδα μας, θα απαντήσουμε

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 21:05

Οξύνει την ένταση στο Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να εξαπολύει νέες κατηγορίες κατά Ελλάδας και Κύπρου για «προκλητικές ενέργειες» και να προειδοποιεί πως θα απαντήσει στις «προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας» όσον αφορά τη νέα γεώτρηση που προγραμματίζεται στη κυπριακή ΑΟΖ τον Νοέμβριο.

Με δηλώσεις του ο εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς αρχικά υποστήριξε ότι «τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο» και ισχυρίστηκε ότι οι «προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται», σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Ηaberturk.

«Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας», διαμήνυσε, εν συνεχεία ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο.

«Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε και υπενθύμισε την πρόταση του Τούρκου Προέδρου «για μια πιο δίκαιη κατανομή των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ακόμα ότι οι συμβουλευτικές συνομιλίες με την Ελλάδα συνεχίζονται και επισήμανε ότι «ο Πρόεδρός μας το έχει καταστήσει σαφές. Οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία, από πού και αν προέρχεται, θα αντιμετωπίσει την αντίδραση της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...