291
Ιερείς και πολλοί πιστοί συνωστίζονται στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου χωρίς μάσκα | Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται «στο κόκκινο» και στον Αγιο Δημήτριο έκαναν λιτανεία με εκατοντάδες κόσμου!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 18:43
Ιερείς και πολλοί πιστοί συνωστίζονται στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου χωρίς μάσκα
|Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται «στο κόκκινο» και στον Αγιο Δημήτριο έκαναν λιτανεία με εκατοντάδες κόσμου!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 18:43

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται «στο κόκκινο» και στην πόλη παρατηρείται αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, οι ιερείς πραγματοποίησαν τη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας!

Εκατοντάδες κόσμου, πολλοί χωρίς μάσκες, στον Αγιο Δημήτριο

Το πρωί της Κυριακής, εκατοντάδες άτομα συγχρωτίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου συγκεντρώθηκαν για τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίαςκαθώς και των λειψάνων και της εικόνας του Πολιούχου.

Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η λιτανεία ήταν προγραμματισμένη να τελεστεί μέσα στην εκκλησία.

Πιστοί κάθε ηλικίας στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου

Μάλιστα, την στιγμή που η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού στην πόλη, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, από το πρωί του Σαββάτου, κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε, όπως και αρκετοί από τους συγκεντρωμένους.

Τι κι αν καλπάζει στη Θεσσαλονίκη ο κορονοϊός, κάποιοι επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ούτε αυτός ούτε η κυβέρνησή του θα παραστούν στις τελετές δοξολογίας της 28ης Οκτωβρίου για τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέπεμπε SOS, δηλώνοντας ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, δεν αποκλείεται ένα γενικό lockdown.

Και όλα αυτά, ενώ, το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία έκανε ελέγχους σε όλη την πόλη για την τήρηση των μέτρων, καθώς ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...