309
Η Τερέζα Μέι σε παρέμβασή της στο Κοινοβούλιο στις 25 Μαρτίου | Reuters TV/via REUTERS

Η Τερέζα Μέι ομολογεί ότι (ακόμη) δεν έχει τις ψήφους για να περάσει η συμφωνία για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2019, 19:32
Η Τερέζα Μέι σε παρέμβασή της στο Κοινοβούλιο στις 25 Μαρτίου
|Reuters TV/via REUTERS

Η Τερέζα Μέι ομολογεί ότι (ακόμη) δεν έχει τις ψήφους για να περάσει η συμφωνία για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2019, 19:32

Σε ανοικτή παραδοχή ότι δεν έχει στη διάθεσή της τις ψήφους για να περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο το σχέδιο εξόδου από την ΕΕ προχώρησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Αν και δήλωσε ενώπιον της Βουλής ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη πριν φέρει την πρόταση προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα, οι αριθμοί και οι συσχετισμοί δεν είναι υπέρ της.

«Οπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη για να φέρουμε τη συμφωνία για τρίτη φορά ενώπιον σας» είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Oι εξελίξεις αυτές φαίνεται να ματαιώνουν το σχέδιο της για τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών, δηλώνοντας ότι «είναι αμφίβολο αν θα έχουν αποτέλεσμα».

Σε αυτό το πλαίσιο, παρά το ότι η ίδια δηλώνει ότι θέλει την έξοδο από την ΕΕ με συμφωνία, η προοπτική ενός άτακτου Brexit γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Νωρίτερα, στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και αυτό της δήλωσης της Τερέζα Μέι στο Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση προσπάθησε πάντως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις φήμες περί ανταρσίας με σκοπό την ανατροπή της δηλώνοντας, δια του εκπροσώπου, ότι δεν τέθηκε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου  θέμα παραίτησης της πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι είχε συναντηθεί με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε να στηρίξει την συμφωνία αποχώρησης. Η Τερέζα Μέι είχε ακόμη επικοινωνία με την επικεφαλής του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, Αρλιν Φόστερ, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει το κόμμα και να στηρίξει την συμφωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στη Μέι δύο επιλογές: είτε παράταση του Brexit έως τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο να εγκριθεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία από τη Βουλή των Κοινοτήτων, είτε στις 12 Απριλίου η Βρετανία να παρουσιάσει σχέδιο με τα επόμενα βήματά της ή να αποχωρήσει οριστικά χωρίς συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...