Η Σουίφτ σε συναυλία το 2017 | REUTERS/Steve Marcus/File Photo
Επικαιρότητα

Η Τέιλορ Σουίφτ πήρε θέση και φέρνει χιλιάδες στις κάλπες

Η παρέμβαση της ποπ σταρ υπέρ δύο υποψηφίων των Δημοκρατικών εξόργισε την άλλη παράταξη αλλά και παρακίνησε χιλιάδες ανθρώπους να εγγραφούν για τις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Protagon Team

Με τον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική στις ΗΠΑ, αρκεί να υπάρξει μία διασημότητα για να πάρει πάνω της τα φώτα και να φέρει χιλιάδες ανθρώπους στις κάλπες.

Η επιλογή της δημοφιλέστατης ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ να αφήσει την απολιτική στάση της και να υποστηρίξει ανοιχτά τους Δημοκρατικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου ξένισε και απογοήτευσε πολλούς. Ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που – ποιος δεν θα το περίμενε; – του άρεσαν τα τραγούδια της.

Το vote.org, ένας ιστότοπος όπου μπορεί ο καθένας να εγγραφεί για τις εκλογές, κατέγραψε μια άνευ προηγουμένου ροή νέων ψηφοφόρων, αναφέρει το buzzfeed.

Εφτασαν τις 65.000 μέσα σε μία ημέρα όταν όλο τον Σεπτέμβριο μόλις ξεπέρασαν τις 190.000.

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στο Τενεσί από όπου κατάγεται η Σουίφτ, μια πολιτεία μια κατά παράδοση ρεπουμπλικανική. Μέσα σε 36 ώρες οι εγγραφές ήταν πάνω από 2.100, όταν όλο τον Σεπτέμβριο έφτασαν τις 2.800.

Η ανακοίνωση της Σουίφτ έφερε κύμα διαμαρτυριών από υπερεθνικιστές και ρατσιστές λευκούς που μίλησαν για προδοσία εκ μέρους της τραγουδίστριας, γράφει ακόμη ο Guardian. Η πολιτικά ουδέτερη στάση της Σουίφτ την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή ακόμη και σε νεοναζί, τους οποίους η ίδια δεν είχε αποκηρύξει δημόσια.

Αλλοι σχολίασαν ότι καλό θα ήταν να ασχοληθεί μόνο με τη μουσική της και να αφήσει την πολιτική.

Ακόμη και ο πρόεδρος Τραμπ παρενέβη κατά της τραγουδίστριας, που είχε επικρίνει την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών στην Πολιτεία. «Δεν ξέρει καλά το έργο της Μάρσα Μπλάκμπερν. Τώρα εμένα μου αρέσει κατά 25% λιγότερο η μουσική της», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.