213
«Το χρωστάμε σε αυτούς και τους εαυτούς μας να ακούσουμε», λέει για τους ακτιβιστές ο Ρότζερ Φέντερερ | Action Images via Reuters/Tony O'Brien/File Photo

Η συνεργασία της Credit Suisse με τον Φέντερερ στο στόχαστρο ακτιβιστών για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 13:48
«Το χρωστάμε σε αυτούς και τους εαυτούς μας να ακούσουμε», λέει για τους ακτιβιστές ο Ρότζερ Φέντερερ
|Action Images via Reuters/Tony O'Brien/File Photo

Η συνεργασία της Credit Suisse με τον Φέντερερ στο στόχαστρο ακτιβιστών για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 13:48

Κριτική στον πρωταθλητή του τένις Ρότζερ Φέντερερ για τη συνεργασία του με την τράπεζα Credit Suisse, η οποία είναι γνωστό ότι έχει σχέσεις με την βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, άσκησαν ακτιβιστές για το κλίμα.

Οι ακτιβιστές (πολλοί είναι μαθητές) κλήθηκαν προ ημερών σε δικαστήριο στην Ελβετία γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο όταν το 2018 έπαιξαν τένις στα γραφεία της Credit Suisse με αφορμή τη συμφωνία του Φέντερερ.

Η τράπεζα, όπως υποστηρίζουν, χορηγεί δάνεια σε εταιρείες που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα. Αυτή η δραστηριότητα είναι ασύμβατη με την δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στις εκκλήσεις των ακτιβιστών ο Φέντερερ, κάτοχος 20 τίτλων Γκραν Σλαμ (των κορυφαίων στο τένις), απάντησε ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις και την απειλή από την κλιματική αλλαγή, καθώς εγώ και η οικογένειά μου φτάνουμε στην Αυστραλία εν μέσω της καταστροφής από τις πυρκαγιές».

Δηλώνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό του για το κίνημα των νέων κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την ευγνωμοσύνη του που «μάς σπρώχνουν όλους μας να εξετάσουμε τη συμπεριφορά και να αναλάβουμε δράση για καινοτόμες λύσεις».

«Το χρωστάμε σε αυτούς και τους εαυτούς μας να ακούσουμε», τονίζει ακόμη, σύμφωνα με το BBC.

Η Credit Suisse, από την πλευρά της, περιορίστηκε να πει ότι σκοπεύει να ευθυγραμμίσει τις δραστηριότητές της με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...