343
Ο Δημήτρης Στρατούλης το καλοκαίρι του 2015, ως αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα | Nick Paleologos / SOOC

Η συγκλονιστική ανάρτηση του Δημήτρη Στρατούλη για τη μεταμόσχευση

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 11:23
Ο Δημήτρης Στρατούλης το καλοκαίρι του 2015, ως αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα
|Nick Paleologos / SOOC

Η συγκλονιστική ανάρτηση του Δημήτρη Στρατούλη για τη μεταμόσχευση

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 11:23

Διατέλεσε υπερήφανο και ξεχωριστό μέλος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Πρώτη Φορά Αριστερά ως τον Ιούλιο του 2015 οπότε αποχώρησε λόγω της περίφημης kolotoumbas του Αλέξη Τσίπρα. Μετά έγινε για λίγα 24ωρα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας αλλά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ’15 η ΛΑΕ δεν τα κατάφερε και κάπως ξεχάστηκε. Ομως ο πολιτικός Δημήτρης Στρατούλης έκρυβε τόσο καιρό τον άνθρωπο Δημήτρη Στρατούλη. Τον οποίο αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο με ένα συγκλονιστικό μήνυμά του στο Facebook.

Σε αυτό, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας του με τις μεταμοσχεύσεις, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της δωρεάς οργάνων. Ο κ. Στρατούλης αποκάλυψε ότι ήδη από το 1999 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού τον οποίο του είχε δωρίσει η μητέρα του και ότι στις 3 Νοεμβρίου 2011 υποβλήθηκε σε μια δεύτερη μεταμόσχευση στη Γαλλία!

Εγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης στο Facbebook:

«Σαν σήμερα, 2 Νοέμβρη 1958, η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά, κι έχω τα πρώτα μου γενέθλια. Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά, στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον ένα της νεφρό. Κι έχω τα δεύτερα γενέθλιά μου. Σαν αύριο, 3 Νοέμβρη 2011, ξαναγεννήθηκα για τρίτη φορά, στο δημόσιο Νοσοκομείο της Νανσί στη Γαλλία, όταν μία μάνα δώρισε για μεταμόσχευση τα όργανα της νεκρής κόρης της κι έσωσε εμένα κι άλλους 7. Κι έχω τα τρίτα μου γενέθλια. Οι τρεις αυτές γεννήσεις μού έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μία συναρπαστική ζωή. Γι’ αυτό, εκτός του ότι γράφτηκα στο μητρώο δωρητών οργάνων και ιστών, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να βοηθήσω στη διάδοση της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, που είναι δώρο ζωής, και την αύξηση των μεταμοσχεύσεων και στη χώρα μας. Το δικαιούνται όσοι και όσες ασθενείς τελικού σταδίου υποφέρουν και περιμένουν με αγωνία κι ελπίδα αυτό το δώρο ζωής από συνανθρώπους τους. Γιατί, όποιο κι αν είναι το ερώτημα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η απάντηση!!!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...