317
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Φίλης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον πρϋπολογισμό. Οι δυο τους τα ξαναείπαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η «συγγνώμη» του Μητσοτάκη στον Φίλη για το «φορέστε τη μάσκα, είστε σε ευπαθή ομάδα»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 22:47
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Φίλης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον πρϋπολογισμό. Οι δυο τους τα ξαναείπαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Η «συγγνώμη» του Μητσοτάκη στον Φίλη για το «φορέστε τη μάσκα, είστε σε ευπαθή ομάδα»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 22:47

Ήταν μια κακή κοινοβουλευτική στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να τη διορθώσει μετά. Εντιμο, μολονότι άλλο το δημόσιο και άλλο το ιδιωτικό.

Το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο Πρωθυπουργός είπε στον Νίκο Φίλη, ο οποίος πρόσφατα πέρασε περιπέτεια με καρκίνο, «κύριε Φίλη, ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, να φοράτε μάσκα», το άκουσε όλη η Ελλάδα ως ειρωνεία.

Το ότι μετά ο κ. Μητσοτάκης απολογήθηκε στον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, το άκουσαν μόνο οι παρευρισκόμενοι στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες, δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω», φέρεται να είπε στον κ. Φίλη ο κ. Μητσοτάκης, για να λάβει την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αισθάνθηκα προσβολή, αλλά είναι άσχημο για έναν πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να μιλά ειρωνικά σε ευπαθείς ομάδες». 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μητσοτάκης, ακούγοντας από τα έδρανα της Βουλής τον κ. Φίλη να διαμαρτύρεται τον κάλεσε να ησυχάσει και να ξαναβάλει τη μάσκα του διότι ανήκει και σε «ευπαθή ομάδα». Αφορμή για τις διαμαρτυρίες του κ. Φίλη είχε σταθεί το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία, ως «βόρειο γείτονά μας», με τον κ. Φίλη να τον καλεί να την αποκαλέσει Βόρεια Μακεδονία.

Η παραίνεση προς τον κ. Φίλη να φορέσει τη μάσκα του επειδή κινδυνεύει ως ευπαθής ομάδα, δεν συμπεριλήφθηκε στο κείμενο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη που έδωσε μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Η ειρωνική αναφορά του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...