501
Η Sulli τραγουδούσε για χρόνια με τις f(x) | EPA/YONHAP

Η Sulli δεν άντεξε το βάρος της καριέρας στην κορεατική ποπ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 21:30
Η Sulli τραγουδούσε για χρόνια με τις f(x)
|EPA/YONHAP

Η Sulli δεν άντεξε το βάρος της καριέρας στην κορεατική ποπ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 21:30

Πίσω από την τραγωδία του ξαφνικού θανάτου μιας 25χρονης ποπ σταρ από τη Νότια Κορέα κρύβεται μια άλλη που έχει να κάνει με τις σκληρές συνθήκες ζωής και εργασίας των νεαρών τραγουδιστών.

Η Sulli, άλλοτε μέλος του συγκροτήματος f(x), βρέθηκε τη Δευτέρα νεκρή στην κατοικία της από τον μάνατζέρ της. Η αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, μιλά για αυτοκτονία της κοπέλας – βρέθηκε και σημείωμα.

Η τραγουδίστρια, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Τσόι Τζιν-Ρι, είχαν μιλήσει για τελευταία φορά την Κυριακή. Τη Δευτέρα δεν μπόρεσε να την εντοπίσει ξανά και για αυτό πέρασε από την κατοικία της σε νότιο προάστιο της Σεούλ.

Η καριέρα της είχε ξεκινήσει στην ηθοποιία από την παιδική ηλικία. Το 2009, όταν ήταν μόλις 15 ετών, άρχισε να τραγουδά για τις f(x) ένα από τα πάμπολλα γυναικεία συγκροτήματα στη Νότια Κορέα. Εγκατέλειψε τις f(x) το 2015 για να αφοσιωθεί στην ηθοποιία αλλά φέτος επέστρεψε με ένα προσωπικό σινγκλ, γράφει το CNN.

Η βιομηχανία της Kpop

Η καλλιτεχνική πορεία της Sulli είναι λίγο ως πολύ τυπική για το ρεύμα. Η κορεατική ποπ είναι εξάλλου από τα πιο πετυχημένα εξαγωγικά είδη για την Νότια Κορέα την τελευταία δεκαετία. Πίσω όμως από την εντυπωσιακή εικόνα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική – και αυτό δεν είναι απλώς ένα κλισέ.

Οι σταρ, νεαρά αγόρια και κορίτσια που άγονται και φέρονται από τους μάνατζερ, εκπαιδεύονται σκληρά στη μουσική και τον χορό πριν ακόμη κυκλοφορήσουν το πρώτο τους τραγούδι. Τα συγκροτήματα κατασκευάζονται από τις εταιρείες και οι τραγουδιστές κυριολεκτικά βγαίνουν έτοιμοι για να προσελκύσουν οπαδούς.

Η συνέχεια αποδεικνύεται εξίσου δύσκολη. Πέρα από την εξαντλητική ζωή τους ως καλλιτέχνες έχουν να αντιμετωπίσουν και την παρενόχληση από το ίντερνετ με πολλά επικριτικά σχόλια, μπούλινγκ και (για τις γυναίκες) ωμό σεξισμό. Η ίδια η Sulli είχε εμφανιστεί μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου μιλούσε, μαζί με άλλους σταρ της Kpop για το μπαράζ αρνητικών σχολίων που δέχονται μέσω του Ίντερνετ.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς πίεσης και των παράλογα υψηλών απαιτήσεων φέρνει τους τραγουδιστές στα όρια τους.

Φωτογραφίες της Sulli από τον λογαριαμό της στο Instagram

Μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί αναίσθητη στην κατοικία της η νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός Goo Hara. Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Instagram ένα απλό «Αντίο» αναστατώνοντας τους οπαδούς της. Η Goo ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της λέγοντας ότι «συνέπεσαν πολλά».

Είχε πάντως εμπλακεί σε δημόσια διαμάχη με τον πρώην φίλο της που φέρεται να την εκβίαζε και να απειλούσε να δημοσιεύσει βίντεο με τους δύο τους να κάνουν σεξ. Οι σταρ της Kpop, αλλά και της ιαπωνικής ποπ, σχεδόν δεν τους απαγορεύεται να έχουν δημόσια γνωστές σχέσεις. Είναι τόσο «καθαροί» που ακόμη και η  υποψία σκανδάλου μπορεί να φέρει το τέλος της καριέρας τους.

Τραγικότερη τροπή είχε πάρει η περίπτωση του Jonghyun που είχε αυτοκτονήσει τον Δεκέμβριο του 2017 έπειτα από μάχη με την κατάθλιψη. «Είμαι εντελώς μόνος. Ηθελα να το προσέξει κάποιος αλλά κανένας δεν το γνώριζε», έγραψε στο τελευταίο μήνυμα που άφησε σε φίλο του.

Ο ταλαντούχος Jonghyun είχε εκατομμύρια οπαδούς – αλλά δεν έφτανε αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...