311
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια | twitter.com/AmbJohnBolton

Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Μπόλτον

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 09:15
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια
|twitter.com/AmbJohnBolton

Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Μπόλτον

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 09:15

Συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ έχοντας σειρά επαφών με κορυφαίους παράγοντες της κυβέρνησης Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τζον Μπόλτον τόνισε ότι συζήτησε με τον έλληνα υπουργό τις «προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, με τη συνομιλία να επικεντρώνεται στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πομπέο να επισκεφτεί την Αθήνα το φθινόπωρο, όταν θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος «στρατηγικός διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ». Η αμερικανική πλευρά αντιμετώπισε την πρόταση πολύ θετικά και η επίσκεψη Πομπέο πιθανότατα θα γίνει.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πομπέο ο κ. Δένδιας μίλησε προς έλληνες ανταποκριτές και δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαι ευτυχής γιατί μία από τις πρώτες μου συναντήσεις ως νέου υπουργού Εξωτερικών της νέας ελληνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο. Ξέρουμε όλοι ότι η στενή σχέση Ελλάδος – Ηνωμένων Πολιτειών έχει μια μεγάλη ζωή, αλλά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κάθε φορά να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη σχέση. Μιλήσαμε για τον ‘στρατηγικό διάλογο’ μεταξύ των δύο χωρών, για την εμβάθυνση του διαλόγου αυτού και για την περίληψη και άλλων θεμάτων σε αυτόν. Επίσης, προσκάλεσα τον κ. Πομπέο να έρθει στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση του διαλόγου. Η αμερικανική πλευρά θα το δει με πολύ θετικό τρόπο και είναι αρκετά πιθανό αυτό να συμβεί το φθινόπωρο».

Την Τετάρτη ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, στον οποίο μετέφερε τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση του νομοσχεδίου «East Med Act». Ο γερουσιαστής έχει διαχρονικά λάβει θέσεις υπέρ ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα, προσφάτως μάλιστα είχε επισκεφτεί και την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...