224
|

Η σκόνη από τη Σαχάρα έπνιξε την Κρήτη [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 10:50

Η σκόνη από τη Σαχάρα έπνιξε την Κρήτη [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 10:50

Με πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύφθηκαν, από το πρωί της Παρασκευής, περιοχές των Χανίων.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα οι συγκεντρώσεις κορυφώθηκαν στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να μετακινείται ανατολικότερα, ενώ από το μεσημέρι και μετά -που αναμένονται βροχές κατά τόπους στο νησί- το φαινόμενο θα εξασθενήσει, ωστόσο θα φέρει εικόνες λάσπης σε επιφάνειες.

Φωτογραφίες από το τοπίο στην… κόκκινη ομίχλη των Χανίων μετέδωσε το flashnews.gr

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με την άνοιξη του 2018 όταν είχαν καταγραφεί πολύ υψηλές τιμές.

Η δορυφορική φωτογραφία της NASA για τα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί πάνω από την κεντρική Μεσόγειο εξηγεί και το φαινόμενο της μεταφοράς της αφρικανικής σκόνης.

Στο κάτω δεξιά μέρος της φωτογραφίας, βλέπουμε τη σκόνη από τη Σαχάρα να κινείται πάνω από τη θάλασσα με κατεύθυνση προς τα βορειοανατολικά.

Εικόνες από το Ηράκλειο να αντιμετωπίζει την επέλαση της αφρικανικής σκόνης, μετέδωσε αργότερα -και καθώς όντως το φαινόμενο κινείτο ανατολικά- το ekriti.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...