593
Το τραγικό πρόσωπο της Σιμόν Μπερνς: υπήρξε θύμα των λαθών της και του κανιβαλισμού των σόσιαλ μίντια | YUI MOK/PA

Η Σιμόν Μπερνς μέθυσε, φυλακίστηκε, ατιμάστηκε και αυτοκτόνησε…

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 15:07
Το τραγικό πρόσωπο της Σιμόν Μπερνς: υπήρξε θύμα των λαθών της και του κανιβαλισμού των σόσιαλ μίντια
|YUI MOK/PA

Η Σιμόν Μπερνς μέθυσε, φυλακίστηκε, ατιμάστηκε και αυτοκτόνησε…

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 15:07

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η αστυνομία της κομητείας του Εσεξ στην Ανατολική Αγγλία αναφέρεται απλά και μόνο πως «η σορός μιας γυναίκας που εντοπίστηκε στο Μπίτσι Χεντ την 1η Ιουνίου ανήκει στην 50χρονη Σιμόν Μπερνς από το Χόουβ. Ο θάνατός της δεν θεωρείται ύποπτος και οι συγγενείς έχουν ενημερωθεί».

Το όνομα, ωστόσο, της γυναίκας που γεννήθηκε πριν από πενήντα χρόνια στο Μπέλφαστ και ενδέχεται να αυτοκτόνησε, κίνησε αμέσως την προσοχή των βρετανικών ΜΜΕ, τα οποία ξετύλιξαν εκ νέου το νήμα μιας ιστορίας με την οποία είχαν ασχοληθεί εκτενώς από τον Νοέμβριο του 2018 έως και τον περασμένο Απρίλιο.

Γιατί η Σιμόν Μπερνς, δικηγόρος στο επάγγελμα, που ζούσε στο Χόουβ και ήταν γνωστή για την προάσπιση των προσφύγων όλου του κόσμου και τον διαρκή αγώνα της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφότου κρίθηκε ένοχη, πριν από οκτώ μήνες, για επιθετική και ρατσιστική συμπεριφορά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών.

Την 11η Νοεμβρίου του 2018 η Σιμόν Μπερνς επέβαινε σε αεροσκάφος της Air India που εκτελούσε την πτήση Μουμπάι – Λονδίνο διάρκειας εννέα ωρών. Καθόταν σε μια από τις θέσεις της business class και είχε καταναλώσει ήδη τρία (μικρά) μπουκάλια κρασί. Οταν, όμως, ζήτησε ακόμη ένα, τέταρτο, μπουκάλι, η αεροσυνοδός αρνήθηκε με αποτέλεσμα εκείνη να εκραγεί.

«Είμαι μια γαμ… διεθνής δικηγόρος… Εχω κάνει τόσα πολλά για εσάς τους γαμ… Ινδούς και τους γαμ…Πακιστανούς, θα έπρεπε να είστε ευγνώμονες» είπε μεταξύ άλλων, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας από τις αεροσυνοδούς στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη της μερικά χαρτονομίσματα και τους τα πέταξε στα μούτρα. Παρά τις συστάσεις και του κυβερνήτη του αεροσκάφους, η Σιμόν Μπερνς συνέχισε να ουρλιάζει, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να φτύσει κατάμουτρα ένα από τα μέλη του πληρώματος.

Στιγμιότυπο από το βίντεο που είχε γίνει viral

Αμέσως μετά, προφανώς για να ηρεμήσει, αποπειράθηκε τουλάχιστον τρεις φορές να καπνίσει ένα τσιγάρο στην τουαλέτα. Ενας από τους έκπληκτους συνεπιβάτες της, ωστόσο, κατέγραψε τη σκηνή με το κινητό του, για να την προσφέρει στη συνέχεια, μέσω Twitter, στα λαϊκά δικαστήρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το επίμαχο βίντεο έγινε viral, φυσικά, ενώ η δικηγόρος των προσφύγων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έλαβε σωρεία επικριτικών, προσβλητικών αλλά και απειλητικών μηνυμάτων.

Και σύμφωνα με τους φίλους και τους γείτονές της η Σιμόν Μπερνς εντοπίστηκε νεκρή στον γκρεμό του Μπίτσι Χεντ λόγω αυτού του κύματος κατακραυγής. Υποστηρίζουν πως δεν άντεξε την ατίμωση και επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της. Στενός της φίλος, διατηρώντας την ανωνυμία του δήλωσε στην Telegraph πως μετά το επίμαχο περιστατικό «ο κόσμος της κατέρρευσε. Μπήκε στο στόχαστρο των τρολ του Διαδικτύου αφότου οι σκηνές με τα ουρλιαχτά της έγιναν viral».

Η μαχητική δικηγόρος άφησε την τελευταία της πνοή 13 ημέρες μετά την αποφυλάκισή της, έχοντας εκτίσει δύο από τους έξι μήνες της ποινής της. Κατά τη διάρκεια της δίκης της ο δικαστής Νίκολας Γουντς υπογράμμισε πως «η εικόνα ενός μεθυσμένου ανθρώπου που συμπεριφέρεται παράλογα εντός ενός αεροπλάνου είναι τρομακτική. Το να φτύσει κάποιος ένα μέλος του πληρώματος από κοντινή απόσταση είναι μια εξαιρετικά προσβλητική και συνταρακτική ενέργεια».

Εκείνη περιορίστηκε στο να παραδεχτεί την ενοχή της. Κατά την προβολή του επίμαχου βίντεο βύθισε το πρόσωπό της μέσα στα χέρια της. Οι συνήγοροί της θέλησαν, ωστόσο, να αναφέρουν πως η πελάτισσά τους δεν είχε καμιά ανάμνηση από το γεγονός αλλά και ότι παραφέρθηκε εξαιτίας του υψόμετρου, της κατανάλωσης ποτών και του άγχους.

Κατά πόσο σχετίζεται το γεγονός με τον θάνατό της δεν είναι γνωστό, αλλά τα βρετανικά Μέσα αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους πως η Σιμόν Μπερνς διαγνώστηκε πριν από 18 χρόνια με καρκίνο του δέρματος με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε πολλές βιοψίες και εγχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...