534
Η ισπανική σημαία στο κτίριο του Κοινοβουλίου | ΙΝΤΙΜΕnews

Η σημαία της Ισπανίας σε υπ. Εξωτερικών και Βουλή – Το μήνυμα Δένδια στη Μαδρίτη

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 13:47
Η ισπανική σημαία στο κτίριο του Κοινοβουλίου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Η σημαία της Ισπανίας σε υπ. Εξωτερικών και Βουλή – Το μήνυμα Δένδια στη Μαδρίτη

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 13:47

Η κρίση του κορονοϊού είναι η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζουν οι γενιές της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συμβολικής τελετής συμπαράστασης προς τον έντονα δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό, στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να βγουν όλοι από την κρίση της πανδημίας ενισχυμένοι και ενωμένοι, χωρίς να έχει μείνει πίσω κανένα κράτος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υψώθηκε η ισπανική σημαία μαζί με την ελληνική, στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, και ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και του ισπανού πρεσβευτή Ενρίκε Βιγκέρα.

Κατόπιν απόφασης του κ. Τασούλα, η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ισπανικής σημαίας.

Με εισήγηση του κ. Δένδια στον Πρόεδρο της Βουλής, η ισπανική σημαία υψώθηκε και στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είστε μόνοι, οι πολίτες της Ελλάδας είναι μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που θα κερδίσουμε μαζί», δήλωσε ο κ. Δένδιας, απευθυνόμενος στον διπλωματικό εκπρόσωπο της Ισπανίας στη χώρα μας, ενώ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στη χώρα της Ιβηρικής και την αμέριστη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι, κατά κοινή παραδοχή, η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζουν οι γενιές της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε, «ας θυμηθούμε όμως ότι από τις στάχτες του πολέμου προέκυψε το φιλόδοξο πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κοινής μας οικογένειας, το πιο φιλόδοξο πείραμα συμπόρευσης κρατών και λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας».

 «Είναι η ώρα να γίνουν τα απαραίτητα ώστε την επαύριον της κρίσης, η ΕΕ να έχει σταθεί στο ύψος των μοναδικών περιστάσεων, να βγούμε από την κρίση ενισχυμένοι, να βγούμε από την κρίση ενωμένοι», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών και «αυτό –τόνισε– σημαίνει να μην έχουμε αφήσει πίσω κανέναν, κανένα κράτος, κανέναν πολίτη, κανένα θύμα. Να έχουμε ενισχύσει τα θεμέλια του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού, του οικοδομημένου με σπουδαία υλικά, εκ των οποίων το πιο απαραίτητο υπήρξε διαχρονικά η αλληλεγγύη».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ισπανίας στην Αθήνα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την οργάνωση της τελετής.

«Ως πρέσβης της Ισπανίας στην Ελληνική Δημοκρατία, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε εσάς, τον υπουργό Εξωτερικών, το υπουργείο Εξωτερικών, τη Βουλή, για τη διοργάνωση αυτής της συγκινητικής τελετής ως έναν τρόπο για να εκφράσετε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στη χώρα μου, που, όπως ξέρετε, υφίσταται μία τεράστια ανθρώπινη τραγωδία ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19», ανέφερε ο Ενρίκε Βιγκέρα.

«Αγαπητοί φίλοι, δείχνοντας την αλληλεγγύη σας στην Ισπανία μέσω αυτής της τελετής σήμερα, είναι μια καλή υπενθύμιση για να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι μας. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η χειρονομία δεν θα περάσει απαρατήρητη στην Ισπανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ισπανός πρεσβευτής επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τη σωστή διαχείριση της κατάστασης, «χάρη στην οποία οι υγειονομικές συνέπειες εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δραματικές όσο στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», ενώ ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας, που βρήκαν χρόνο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να απευθύνουν στον ισπανικό λαό μηνύματα θλίψης και αλληλεγγύης.