271
Ο Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple, δήλωσε «βαθιά απογοητευμένος» από την απόφαση Τραμπ | U.S. House Judiciary Committee via REUTERS

Η Σίλικον Βάλεϊ μήνυσε τον Τραμπ: «Οι ξένοι εργαζόμενοι μάς είναι πολύτιμοι»

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 18:40
Ο Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple, δήλωσε «βαθιά απογοητευμένος» από την απόφαση Τραμπ
|U.S. House Judiciary Committee via REUTERS

Η Σίλικον Βάλεϊ μήνυσε τον Τραμπ: «Οι ξένοι εργαζόμενοι μάς είναι πολύτιμοι»

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 18:40

Οι κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ ένωσαν τις φωνές τους κατά των νέων περιορισμών που έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στους ξένους υπηκόους που εργάζονται στις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, Google, YouTube, Netflix και Twitter συμμετέχουν στη μήνυση κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσαν μεγάλες αμερικανικές επιχειρηματικές ενώσεις, η οποία ζητεί να αρθούν οι περιορισμοί γιατί πλήττουν τις εταιρείες και την οικονομία.

Οι περιορισμοί του Τραμπ, που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, κάνουν αδύνατη την είσοδο στη χώρα ξένων εργαζομένων σε πολλούς κλάδους –συνολικά 525.000 ανθρώπους– έως το τέλος του έτους και έχουν στόχο τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας για τους αμερικανούς πολίτες.

Πολλοί από τους ξένους εργαζόμενους στον κλάδο της τεχνολογίας, που επηρεάζονται από την προσωρινή απαγόρευση της πράσινης κάρτας, είναι από την Ινδία.

Οπως αναφέρει το BBC, στις ενώσεις που συμμετέχουν στη μήνυση είναι και η Εθνική Ενωση Κατασκευαστών, με 14.000 εταιρείες-μέλη και το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ.

Οι εταιρείες σημειώνουν ότι είναι λάθος το επιχείρημα του Τραμπ ότι οι περιορισμοί θα δώσουν δουλειές στους Αμερικανούς, γιατί πολλές εταιρείες απλώς θα προσλάβουν προσωπικό με έδρα σε άλλες χώρες, καθώς η φύση της δουλειάς το διευκολύνει.

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης: «Παγκόσμιοι ανταγωνιστές μας, όπως ο Καναδάς, η Κίνα και η Ινδία, μεταξύ άλλων, θα επωφεληθούν, γιατί πλέον έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν προσωπικό καλά εκπαιδευμένο, με μεγάλες ικανότητες. Αντίθετα, οι αμερικανικές εταιρείες θα παλεύουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και θα προσλαμβάνουν αναγκαστικά προσωπικό εκτός των αμερικανικών συνόρων, με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της χώρας»

Εκπρόσωποι εταιρειών όπως Facebook, Apple και Amazon καταδίκασαν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι είναι σημαντική απώλεια για τις επιχειρήσεις τους και την αμερικανική οικονομία γενικότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...