263
Τα γραφεία της Siemens στην Μόσχα κλείνουν... | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Η Siemens αποχωρεί (έστω και με… καθυστέρηση) από τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 19:43
Τα γραφεία της Siemens στην Μόσχα κλείνουν...
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Η Siemens αποχωρεί (έστω και με… καθυστέρηση) από τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 19:43

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο γερμανικός όμιλος Siemens, η εταιρεία αποχωρεί από την ρωσική αγορά εξαιτίας του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Κρεμλίνο κατά της Ουκρανίας. Η διαδικασία διακοπής της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Siemens στην Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη αρχίσει, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια ομαλή διαδικασία για να σταματήσουμε την βιομηχανική μας δραστηριότητα στην Ρωσία. Αυτή δεν ήταν μια απλή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωσή μας να μεριμνήσουμε για τους συνεργάτες μας, αλλά και τις από πολλά χρόνια σχέσεις με τους πελάτες μας στην αγορά, στην οποία εργαζόμαστε σχεδόν 170 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Siemens, Ρολάντ Μπους.

Η Siemens προσθέτει ότι θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στους συνεργάτες της «στο μέτρο των δυνατοτήτων». «Την ίδια στιγμή παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους συναδέλφους μας και στον λαό της Ουκρανίας και μαζί με την διεθνή κοινότητα απευθύνουμε έκκληση για ειρήνη», λένε εκπρόσωποι της εταιρείας.

H Siemens επρόκειτο να προχωρήσει στην εξαγορά των ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων υψηλών ταχυτήτων «Σαπσάν», στους οποίους παρέχει τεχνική υποστήριξη. Πλέον η συμφωνία πάγωσε… | Shutterstock

Εκτός από τις οικιακές και τις ηλεκτρονικές συσκευές, η Siemens παρήγε μαζί με την εταιρεία «Ατμομηχανές των Ουραλίων» τα ηλεκτροκίνητα τρένα «Λάστοτσκα» και ηλεκτροκίνητες εμπορικές μηχανές, ενώ εξυπηρετούσε τα τρένα «Σαπσάν». Στις αρχές Μαρτίου η Siemens ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προμήθειες και τις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στην Ρωσία. Στα τέλη Μαρτίου ο γερμανικός όμιλος ενημέρωσε την κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» ότι αναστέλλει τη σύμβαση που αφορούσε στην εξαγορά των ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας «Σαπσάν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...