391
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, βγάζει σέλφι πάνω από το φέρετρο του Πελέ | REUTERS/Diego Vara

Η σέλφι του Ινφαντίνο και άλλες φαιδρότητες πάνω από το ανοιχτό φέρετρο του Πελέ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 09:47
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, βγάζει σέλφι πάνω από το φέρετρο του Πελέ
|REUTERS/Diego Vara

Η σέλφι του Ινφαντίνο και άλλες φαιδρότητες πάνω από το ανοιχτό φέρετρο του Πελέ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 09:47

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον θρυλικό Πελέ, τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου που έφυγε από τη ζωή, την περασμένη Πέμπτη, στα 82 του, βυθίζοντας τη Βραζιλία στο πένθος, είναι μια διαδικασία σχεδόν σουρεαλιστική: από τη μία βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τον άνθρωπο που έκανε υπερήφανο έναν ολόκληρο λαό και ανέδειξε μια ολόκληρη χώρα στο παγκόσμιο στερέωμα, από την άλλη μια εικόνα πανηγυριού πάνω από ένα ανοιχτό φέρετρο.

Ακόμα και ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο πρόεδρος της FIFA, της παγκόσμιας ομοσπονδίας του ποδοσφαίρου, ξέχασε το όποιο πένθος και δεν αντιστάθηκε στη γελοιότητα των φωτογραφιών σέλφι μπροστά στη σορό του Πελέ, που έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο «Βίλα Μπελμίρο» της Σάντος, της ομάδας που έπαιξε ο θανών. Οι Times του Λονδίνου δεν το άφησαν ασχολίαστο: Ο Ινφαντίνο δέχεται επικρίσεις για τις σέλφι μπροστά στο ανοιχτό φέρετρο του Πελέ, έγραψαν. Ο Ινφαντίνο, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Μαρσία Αόκι, τη χήρα του Πελέ και στον γιό του Εντίνιο, άρχισε τις δημόσιες σχέσεις και τις πόζες.

Τα ίδια και χειρότερα, βέβαια, έκαναν και συγγενείς του Πελέ. Η κόρη του, Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο, ποζάρισε με ένα πλατύ χαμόγελο πάνω από το φέρετρο του πατέρα της! (φωτογραφία κάτω)

Κατά τα άλλα ο 52χρονος ιταλο-ελβετός επικεφαλής της FIFA είπε ότι θα προτείνει σε κάθε χώρα του κόσμου να ονομάσει ένα στάδιο «Πελέ», ώστε η κληρονομιά και η φήμη του μεγάλου Βραζιλιάνου να διαρκέσει αιώνια. «Είμαστε εδώ με πολλή θλίψη. Ο Πελέ είναι αιώνιος. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο του ποδοσφαίρου. Και οι επόμενες γενιές θα πρέπει να ξέρουν και να θυμούνται ποιος ήταν ο Πελέ», είπε.

Ούτε και αυτή η πρότασή του, βέβαια, πέρασε ασχολίαστη. Στην Αργεντινή, ορκισμένη αντίπαλο των Βραζιλιάνων στο ποδόσφαιρο, πολλοί έσπευσαν να υπενθυμίσουν στον Ινφαντίνο, με αναρτήσεις τους στα social media, ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε το 2021, ήταν κατ΄αυτούς σπουδαιότερος από τον Πελέ.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες και το τι γίνεται γύρω από το ανοιχτό φέρετρο του Πελέ από τους διάφορους διάσημους δεν τιμούν και τόσο τον εκλιπόντα. Ο απλός κόσμος όμως, αυτός που λάτρεψε πραγματικά τον Πελέ, δακρύζει ειλικρινά.

Χιλιάδες ανώνυμοι Βραζιλιάνοι σχημάτισαν μεγάλες ουρές πριν ξεκινήσει το προσκύνημα της σορού.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...